Σε κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί – Τρίωρη στάση εργασίας και συλλαλητήριο αύριο Τρίτη 21/1

Σε κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί – Τρίωρη στάση εργασίας και συλλαλητήριο αύριο Τρίτη 21/1
Ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια πανεπιστήμια
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εξήγγειλαν ότι προχωρούν αύριο Τρίτη 21/1 σε τρίωρη στάση εργασίας και σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που εξισώσει τα ιδιωτικά κολέγια με τα δημόσια πανεπιστήμια.
Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:00 μετά το μεσημέρι, ενώ στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο στα Προπύλαια, από όπου θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.
«Η κυβέρνηση κατέθεσε αιφνιδιαστικά προς ψήφιση στη Bουλή νομοσχέδιο με νέες αρνητικές ρυθμίσεις που πλήττουν βάναυσα τη Δημόσια Εκπαίδευση.  
Προχωρά στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων.
Η διάταξη αυτή ταυτίζει επαγγελματικά δικαιώματα με ακαδημαϊκά προσόντα και καταργεί στην ουσία τον υπεύθυνο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία φορέα που είναι ο ΔΟΑΤΑΠ.
Στα βήματα προηγούμενων αντιεκπαιδευτικών μέτρων, τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων, που με τον ν.4635/30.10.2019 διαθέτουν πλέον επαγγελματική ισοτιμία με τα πτυχία των ελληνικών ΑΕΙ, θα θεωρούνται και τυπικό προσόν μόνιμου διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών.
Η κυβέρνηση  παρακάμπτει πλαγίως το άρθρο 16 που δεν μπορεί να αλλάξει με συνταγματική αναθεώρηση.
Η Ν.Δ αλλάζει τον καταστατικό χάρτη της εκπαίδευσης για να αποδώσει νέο πεδίο κερδοσκοπίας στην αγορά. Ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση, επιχειρηματίες και σχολάρχες, εμπορευματοποιεί τα πτυχία, κατασυκοφαντεί κι επιτίθεται ποικιλοτρόπως στη δημόσια εκπαίδευση και με κάθε ευκαιρία.
Η χρηματοδότησή της μειώνεται στον προϋπολογισμό του 2020, σχολεία παραμένουν χωρίς εκπαιδευτικούς και φαντάροι διδάσκουν πληροφορική στην Κάσο» αναφέρει η ΟΛΜΕ.


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS