Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης (υπ. Επικρατείας): Η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί τετελεσμένα

Γεραπετρίτης (υπ. Επικρατείας): Η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί τετελεσμένα
Έχουμε λόγο στο ζήτημα της Λιβύης υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας
Τη θέση ότι η Ελλάδα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχθεί τετελεσμένα διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης αναφερόμενος στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.
«Η ελληνική διπλωματία έχει λόγο, και έχει αποκτήσει ευρύτατα ερείσματα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Γεραπετρίτης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου είπε, ότι στις τεχνικές επιτροπές που θα συσταθούν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ το επόμενο διάστημα θα συμμετέχουν και χώρες που δεν έλαβαν μέρος.
«Η Τουρκία μπορεί να παρίσταται στις διαδικασίες για το αποτέλεσμα αλλά δεν θα παραγάγει το αποτέλεσμα» είπε ο κ.Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει λόγο στο λιβυκό ζήτημα, τόσο απευθείας στα όργανα της ΕΕ, όσο, εμμέσως και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μέσω της συμμάχου Γαλλίας, μόνιμο μέλος του ΣΑ, που έχει συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας της ΕΕ, υπάρχει σχετικός διαγκωνισμός και η Γαλλία διεκδικεί ζωτικό ρόλο» υποστήριξε ο κ.Γεραπετρίτης.
«Ο Χαφτάρ δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει κάποια ενεργεία της Τουρκίας στη Λιβύη.
Εκόντες άκοντες θα δεχθούν την ελληνική θέση, θα είναι προϋπόθεση για οποιαδήποτε επίλυση.
Η ΕΕ θα πάρει σειρά από αποφάσεις για το λιβυκό σε όλα τα επίπεδα, υπάρχει και δυνατότητα αντίλεξης της Ελλάδας» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης