Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wood Mackenzie: Οι μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου θα διατηρηθούν και το 2020

Wood Mackenzie: Οι μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου θα διατηρηθούν και το 2020
Σύμφωνα με τη Wood Mackenzie, η αγορά πετρελαίου δεν είναι έτοιμη για να καταργηθούν οι μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου
Την εκτίμηση ότι η συμφωνία του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου θα διατηρηθεί και το 2020 εκφράζουν οι αναλυτές της Wood Mackenzie.
Ειδικότερα, ο Sushant Gupta από τη Wood Mackenzie εκτιμά μιλώντας στο CNBC ότι η αγορά πετρελαίου δεν είναι έτοιμη για κατάργηση της συμφωνίας. Κατά συνέπεια ο ΟΠΕΚ θα διατηρήσει τις μειώσεις στην παραγωγή για το σύνολο του 2020.
Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοι συμφώνησαν τον Δεκέμβριο του 2019 σε μείωση της παραγωγής κατά επιπλέον 500.000 βαρέλια την ημέρα έως την επόμενη συνεδρίαση τον Μάρτιο του 2020, με αποτέλεσμα η συνολική μείωση της ημερήσιας παραγωγής να διαμορφώνεται στα 1,7 εκατ. βαρέλια.
Ωστόσο, η διάρκεια της απόφασης παραμένει αβέβαιη.
Σύμφωνα με τον Gupta, οι επιπλέον μειώσεις στην παραγωγή δείχνουν ότι ο ΟΠΕΚ έχει επίγνωση της υπερπροσφοράς στην αγορά πετρελαίου για τουλάχιστον το πρώτο εξάμηνο του 2020.
«Θα πρέπει, με κάποιον τρόπο, να διαχειριστούν αυτή την υπερπροσφορά, είτε με υψηλότερη συμμόρφωση είτε με μεγαλύτερες μειώσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» επεσήμανε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης