Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά (ΚΙΝΑΛ): Να ψηφίσουν την πρόταση μας εάν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρονται για τους συνταξιούχους

Γεννηματά (ΚΙΝΑΛ): Να ψηφίσουν την πρόταση μας εάν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρονται για τους συνταξιούχους
Το ΚΙΝΑΛ είχε καταθέσει πρόταση νόμου για την επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης
Να ψηφίσουν την πρόταση νόμου του ΚΙΝΑΛ σχετικά με την επαναχορήγηση κανονικής 13ης σύνταξης καλεί τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
«Γιατί η κανονικότητα δεν μπορεί να αφορά μόνο τους λίγους και ισχυρούς.
Αν πραγματικά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρονται για τους συνταξιούχους, δεν έχουν παρά να ψηφίσουν την πρότασή μας.
Όχι ανέξοδες υποσχέσεις, όχι προσωρινά επιδόματα.
Έμπρακτη αναγνώριση των θυσιών τους», επισημαίνει σε ανάρτηση της η κα. Γεννηματά.
Σημειώνεται πως το ΚΙΝΑΛ ανέφερε κατά την κατάθεση της πρότασης νόμου ότι αυτή στοχεύει:
α) Στην ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, με τη μερική αποκατάσταση των σημαντικών περικοπών που υπέστησαν τα προηγούμενα χρόνια οι συνταξιούχοι της χώρας μας.
β) Στην αποστολή ισχυρού μηνύματος στην ελληνική κοινωνία ότι η σταδιακή έστω οικονομική ανάκαμψη συνδέεται με την αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους, το οποίο αποτελεί για εμάς τους Σοσιαλδημοκράτες, επένδυση στον άνθρωπο και την οικονομική ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή.
γ) Στην επαναχορήγηση κανονικής 13ης σύνταξης σε μόνιμη βάση από τον ΕΦΚΑ και τον ΟΠΕΚΑ σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς την προϋπόθεση των ματωμένων υπερπλεονασμάτων και της υπερφορολόγησης.
Στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου σημειώνεται ότι, «ο οικονομικός εκτροχιασμός της περιόδου 2004-2009 διαμόρφωσε για τη χώρα έναν εφιάλτη χρέους και δημοσιονομικού ελλείμματος, για την αντιμετώπιση του οποίου απαιτήθηκαν επώδυνα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Σημαντικό μέρος αυτών των μέτρων επωμίσθηκαν οι συνταξιούχοι της πατρίδας μας, το εισόδημα των οποίων περικόπηκε είτε με μειώσεις συντάξεων είτε με την περικοπή αρχικά και την κατάργηση στη συνέχεια των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος θερινής αδείας (περικοπές οι οποίες έχουν κριθεί από το ΣτΕ ως αντισυνταγματικές).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης