Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Haftar καταγγέλλει επιθέσεις από Σύρους μισθοφόρους στην Τρίπολη - Στον αέρα η συμφωνία του Βερολίνου για κατάπαυση του πυρός

tags :
Ο Haftar καταγγέλλει επιθέσεις από Σύρους μισθοφόρους στην Τρίπολη - Στον αέρα η συμφωνία του Βερολίνου για κατάπαυση του πυρός
Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός καταγγέλει ότι οι Σύροι μισθοφόροι έχουν ανοίξει πυρ 
Λίγες μόλις ώρες μετά τη διεθνή διάσκεψη του Βερολίνου όπου επιτεύχθη κατ' αρχήν συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, οι δυνάμεις του στρατάρχη Khalifa Haftar καταγγέλουν ότι οι Σύροι μισθοφόροι επιτίθενται στην Τρίπολη.

Image

«Οι Σύροι μισθοφόροι έχουν ανοίξει πυρ παραβιάζοντας την κατάπαυση του πυρός.
Οι δυνάμεις του LNA (σσ. Λιβυκός Εθνικός Στρατός) απαντούν στην πόλη Ain-Zara » αναφέρει το LNA σε σχετική ανάρτηση στο twitter.
Σημειώνεται ότι η Ain-Zara βρίσκεται περίπου πέντε μίλια νοτιοανατολικά από το κέντρο της Τρίπολης.
Υπενθυμίζεται ότι ενώ η Τουρκία έχει στείλει στη Λιβύη στρατεύματα που αποτελούνται από Σύρους μισθοφόρους για τη στήριξη της κυβέρνησης του Fayez al-Sarraj, στο Βερολινο επιτεύχθηκε συμφωνία όπου περιλαμβάνεται: η κατάπαυση του πυρός, η επιβολή του εμπάργκο στην εισαγωγή όπλων και τη στρατιωτική στήριξη των αντίπαλων πλευρών και η περαιτέρω πολιτική διαδικασία.
Η διπλωματική μάχη θα συνεχιστεί σήμερα (20/1/2020) στις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιείται σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, με βασικό θέμα της αποφάσεις που ελήφθησαν στο Βερολίνο.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, «η ΕΕ θα συζητήσει όλους τους τρόπους για να στηρίξει μία επίσημη κατάπαυση του πυρός στην Λιβύη, εάν επιτευχθεί, αλλά οποιαδήποτε ειρηνευτική διευθέτηση θα χρειασθεί πραγματική υποστήριξη από την ΕΕ».
Ερωτηθείς σχετικά με το αν η Ενωση θα εξετάσει το ενδεχόμενο μίας στρατιωτικής ειρηνευτικής αποστολής, ο Borrell απάντησε: «Μία κατάπαυση του πυρός απαιτεί κάποιος να την φροντίσει. Δεν μπορείς να πεις "ιδού μία κατάπαυση του πυρός" και να την ξεχάσεις...Κάποιος πρέπει να την εποπτεύει, να την διαχειρίζεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης