Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ισχυρή άνοδος για Intralot, Intracom και Καράτζη - Ποιοι οι λόγοι της ενίσχυσης

tags :
Ισχυρή άνοδος για Intralot, Intracom και Καράτζη - Ποιοι οι λόγοι της ενίσχυσης
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Ιntralot, Ιntracom και Καράτζης.
Με άνοδο +5,13% έκλεισε η μετοχή της Intralot - υψηλό ημέρας +7,89% - και μάλιστα με υψηλό όγκο συναλλαγών σε μία συνεδρίαση με μέτριο τζίρο για το ΧΑ λόγω και της αργίας στις ΗΠΑ.
Η μετοχή έκλεισε στα 0,3995 ευρώ με όγκο 764 χιλ. τεμαχίων.
Ειδησεογραφικά δεν υπάρχει κάποιο νέο που να ωθεί τους επενδυτές σε τοποθετήσεις και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται περί τεχνικής ανοδικής κίνησης και σε μία γενικότερη τάση των επενδυτών να τοποθετούνται το τελευταίο διάστημα σε μετοχές που δεν έχουν κάνει κίνηση.
Η πρόσφατη εξαγορά του ποσοστού της Turkcell στην Inteltek από την Intralot δεν μπορεί να αποτελεί λόγο ανόδου της μετοχής, καθώς δεν υπάρχει δραστηριότητα πλέον στην εταιρεία και ο όμιλος απλά κρατάει το «κέλυφος» στην παρούσα φάση.
Ένα θέμα που έχει απασχολήσει επενδυτές και αναλυτές έχει να κάνει με τις ζημιές της εταιρείας και με το ύψος της καθαρής θέσης όπως θα διαμορφωθεί στο τέλος της χρήσης 2019, καθώς δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί ο κανονισμός περί εισόδου στην επιτήρηση.
Σύμφωνα πάντως με πηγές από την εταιρεία, η εισηγμένη διαθέτει περιουσιακά στοιχεία τα οποία έχουν αποτιμηθεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από την πραγματική τους αξία και θα μπορούσε να αποφύγει μέσω επανεκτίμησης την είσοδο στην επιτήρηση.
Ο όμιλος εστιάζει πάντως στην απομόχλευση και στη βελτίωση του ισολογισμού με μία σειρά κινήσεων, όπως και η πώληση μη βασικών δραστηριοτήτων.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 62,7 εκατ. ευρώ.
Με κέρδη +3,09% έκλεισε η μετοχή της Intracom, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 0,9020 και ο όγκος στα 184 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση ανέρχεται στα 68,5 εκατ. ευρώ.
Ισχυρή άνοδο +8,43% στα 9,65 ευρώ έκλεισε η μετοχή της Καράτζης, με κεφαλαιοποίηση 141,6 εκατ. ευρώ, η οποία όπως γράφει σήμερα το bankingnews, η κρητική εταιρεία μετά την απόκτηση επιπλέον ποσοστού από το βασικό μέτοχο, Αντώνιο Καράτζη, στις αρχές Νοεμβρίου, βρίσκεται στο επίκεντρο πληροφοριών για επικείμενη δημόσια πρόταση.
Ωστόσο, για να υπάρξει υποχρέωση, θα πρέπει ο βασικός μέτοχος να αυξήσει επιπλέον το ποσοστό του.
Η μετοχή κινείται σε υψηλά πολλών ετών και περίπου 1 ευρώ υψηλότερα από την τιμή που αγόρασε το πακέτο μετοχών (2% του μετοχικού κεφαλαίου) ο κ.Καράτζης.
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς που παρακολουθούν μετοχές από όλο το χρηματιστηριακό ταμπλό σημειώνουν πως παρά την άνοδο η μετοχή θεωρείται εξαιρετικά φθηνή, ειδικά μετά και την πώληση της ΚΕΝ, η οποία αφαιρεί κάποιες ανησυχίες που είχαν δημιουργηθεί για το κατά πόσο μία τέτοια δραστηριότητα θα μπορούσε να δημιουργήσει κέρδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης