Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hogan (Κομισιόν): Η Κίνα πρέπει να πραγματοποιήσει περισσότερες ενέργειες ώστε να ανοίξει τις αγορές της

Hogan (Κομισιόν): Η Κίνα πρέπει να πραγματοποιήσει περισσότερες ενέργειες ώστε να ανοίξει τις αγορές της
Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ κάλεσε την Κίνα να ανοίξει περισσότερο τις αγορές της στις ξένες εταιρείες
Έκκληση προς την Κίνα να ανοίξει περισσότερο τις αγορές της απηύθυνε σήμερα (20/1) ο Επίτροπος Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Phil Hogan, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup.
Ειδικότερα, ο Επίτροπος Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι «η Κίνα πρέπει να πραγματοποιήσει συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να ανοίξει τις αγορές της» στις ξένες εταιρείες.
Παράλληλα, ο κ. Hogan αναφέρθηκε και στην πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο, τονίζοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να αναλύει την εμπορική συμφωνία Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας».
Την περασμένη εβδομάδα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε ότι η εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα στοχεύει μόνο στην εξασφάλιση της νίκης του Donald Trump στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020, καθώς δεν παρέχει ουσιαστικές λύσεις στο ζήτημα των δασμών.
Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταστήσει σαφές ότι θα προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου εάν διαπιστωθεί ότι η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας υποβαθμίσει τη θέση της Ευρώπης στο πακγόσμιο εμπορικό σύστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης