Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ενόχληση της Ελλάδας για διάσκεψη Βερολίνου - Δένδιας: Δεν υπήρξε ρητή αναφορά σχετικά με το τουρκολυβικό μνημόνιο για τις θαλάσσιες ζώνες

Ενόχληση της Ελλάδας για διάσκεψη Βερολίνου - Δένδιας: Δεν υπήρξε ρητή αναφορά σχετικά με το τουρκολυβικό μνημόνιο για τις θαλάσσιες ζώνες
Ο υπουργός  Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εξέφρασε την ενόχληση της Ελλάδας για το γεγονός ότι δεν συμμετείχε στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη
Την ενόχληση της Ελλάδας όχι μόνο για το γεγονός ότι δεν συμμετείχε στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη αλλά και για το γεγονός ότι στα συμπεράσματα δεν υπήρχε ρητή αναφορά που να καταδεικνύει ότι τα μνημόνια Τουρκίας - Λιβύης είναι κενά περιεχομένου, εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που συνεδρίασε σήμερα (20/1/2020) στις Βρυξέλλες.
«Είχα τη δυνατότητα να εκφράσω την ενόχληση της ελληνικής πλευράς, όχι μόνο γιατί δεν προσκλήθηκε σε αυτή τη διαδικασία, αλλά επίσης και κυρίως γιατί δεν συμπεριλήφθησαν στα συμπεράσματα στοιχεία που να αποτελούν ρητή αναφορά στην ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Δεκεμβρίου, μια απόφαση που μας δεσμεύει όλους.
«Και μάλιστα όταν στο Βερολίνο παρίστατο η ηγεσία όλων των ευρωπαϊκών θεσμών» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, τον «διαβεβαίωσε ότι η θέση της ΕΕ παραμένει η ίδια, ότι τα μνημόνια είναι παράνομα και αυτά τα μνημόνια είναι κενά περιεχομένου».
Μάλιστα, τόνισε ότι «η Ελλάδα αναμένει τη συνέχεια όλης αυτής της διαδικασίας και αναμένει να συμπεριληφθεί και αυτή στα επόμενα στάδια της διαδικασίας του Βερολίνου».
Αναφερόμενος γενικότερα στη διάσκεψη του Βερολίνου, ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε τη χθεσινή διαδικασία ως ένα θετικό πρώτο βήμα.
«Σήμερα στο ευρωπαϊκό συμβούλιο έγινε αναλυτική συζήτηση για τα ζητήματα της Λιβύης.
Είχα την ευκαιρία να τοποθετηθώ από μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και να χαρακτηρίσω τα συμπεράσματα του Βερολίνου, καταρχήν, σαν ένα θετικό πρώτο βήμα», σημείωσε ο κ. Δένδιας και συνέχισε: «Θετικό, γιατί βεβαιώνει τη διάθεση όλων των πλευρών να βρουν μια πολιτική λύση και γιατί επαναλαμβάνει την ανάγκη εφαρμογής του εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη».
«Βεβαίως όμως είναι ένα πρώτο και μόνο ένα πρώτο βήμα», επεσήμανε και συμπλήρωσε «όλα θα κριθούν από τη συνέχεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης