Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οργανώνονται διαδηλώσεις κατά του Putin από την αντιπολίτευση

tags :
Ρωσία: Οργανώνονται διαδηλώσεις κατά του Putin από την αντιπολίτευση
Η Ρωσική αντιπολίτευση αντιτίθεται στην σχεδιαζόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση που θα εξασφαλίσει στον Putin το δικαίωμα να κυβερνά εφ' όρου ζωής
H οργανωτική επιτροπή της πορείας στη Μνήμη του Boris Nemtsov αποφάσισε την διεξαγωγή πορείας με συνθήματα κατά της συνταγματικής μεταρρύθμισης την οποία πρότεινε πρόσφατα ο πρόεδρος Putin.
Η ρωσική αντιπολίτευση ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να διοργανώσει τον επόμενο μήνα μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των συνταγματικών αλλαγών που προτείνει ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, για τις οποίες η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι του εξασφαλίζουν το δικαίωμα να κυβερνά εφ' όρου ζωής.
Ο ακτιβιστής Ilya Yashin, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, ανακοίνωσε στην σελίδα του στο Facebook ότι η αντιπολίτευση θα υποβάλει αίτηση στον Δήμο της Μόσχας για να της δοθεί άδεια να πραγματοποιήσει στις 29 Φεβρουαρίου πορεία στην μνήμη του δολοφονηθέντος πολιτικού της αντιπολίτευσης, Boris Nemtsov.
«Θα είναι μια πολιτική πορεία, βασικός στόχος της οποίας θα είναι να διακηρύξει την εναλλαγή στην εξουσία και να διαμαρτυρηθεί κατά του σφετερισμού της.
Τελικά αυτό ήταν που επεδίωκε ο Boris Nemtsov και για αυτό έδωσε την ζωή του», έγραψε ο Yashin.
Χθες Κυριακή (19/1) διοργανώθηκε στην Μόσχα πορεία στη μνήμη του δικηγόρου Stanislav Markelov και της δημοσιογράφου Anastasia Baburova.
Μερικοί διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια τους το Σύνταγμα της Ρωσίας διαμαρτυρόμενοι κατ' αυτόν τον τρόπο κατά της συνταγματικής μεταρρύθμισης.
Οι αρχές προειδοποίησαν τους διαδηλωτές ότι η συμμετοχή σε πορεία με συνθήματα που δεν έχουν εγκριθεί μπορεί να θεωρηθεί παραβίαση του νόμου.
Κατά την διάρκεια της διαδήλωσης συνελήφθησαν περισσότερα από 10 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης