Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gilbert: Το μεγάλο ερώτημα παραμένει πού τοποθετούμε τα κεφάλαιά μας

tags :
Gilbert: Το μεγάλο ερώτημα παραμένει πού τοποθετούμε τα κεφάλαιά μας
Η τρέχουσα τάση για μεγάλα κεφάλαια και τους μεγάλους επενδυτές είναι να κινηθούν έξω από τις δημόσιες αγορές προς τις ιδιωτικές
Σύμφωνα με τον διακεκριμένο Βρετανό διαχειριστή κεφαλαίων, Martin Gilbert, η εύρεση ενός χώρου για επενδύσεις κεφαλαίου είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους μεγαλοεπενδυτές και διαχειριστές κεφαλαίων που βρίσκονται αυτή τη βδομάδα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός.
Ο κόσμος των επενδύσεων έχει επηρεαστεί από την υποτονική ανάπτυξη και τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια.
Οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν βυθιστεί, ενώ πολλοί αισθάνονται ότι τα ισχυρότερα κέρδη στις μετοχές έχουν ήδη καταγραφεί.
Τη Δευτέρα (20/1) το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκανε πρόβλεψη 3,3% για τον παγκόσμιο ρυθμό ανάπτυξης το 2020, λίγο χαμηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση.
Ο Martin Gilbert, ο απερχόμενος CEO της βρετανικής εταιρείας επενδύσεων Standard Life Aberdeen, δήλωσε στο CNBC, ότι παρά τις παγκόσμιες ανησυχίες για την ανάπτυξη, οι αγορές φαίνονται σταθερές.
Το κύριο μέλημα τώρα των μεγάλων επενδυτών είναι το το πού θα διαθέσουν τα κεφάλαιά τους.
Δήλωσε ότι η μόνη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που εγκυμονούσε κάποιον κίνδυνο από την άποψη των υψηλών αποτιμήσεων ήταν τα κρατικά ομόλογα.
Τα ακίνητα, τα αποθέματα και τα δάνεια υψηλής απόδοσης έμοιαζαν "λογικά", είπε.
Η τρέχουσα τάση για μεγάλα κεφάλαια και μεγάλους επενδυτές, δήλωσε ο Gilbert, είναι να κινηθούν έξω από τις δημόσιες αγορές προς τις ιδιωτικές, με μια παγκόσμια κεφαλαιακή στροφή περίπου 5% να βρίσκεται σε εξέλιξη.
«Έτσι αγοράζουν υποδομές - είτε πρόκειται για ακίνητα, φοιτητικά καταλύματα, αεροδρόμια - όλες αυτές οι κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων είναι εκεί όπου πηγαίνουν τα χρήματα», δήλωσε ο κορυφαίος διαχειριστής κεφαλαίων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης