Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιτροπή της Ιταλικής Γερουσίας υπερψήφισε την παραπομπή Salvini σε δίκη για.... 130 μετανάστες

tags :
Επιτροπή της Ιταλικής Γερουσίας υπερψήφισε την παραπομπή Salvini σε δίκη για.... 130 μετανάστες
Ο ίδιος ο Γραμματέας της Λέγκας του Βορά δήλωσε ότι επιθυμεί να δικαστεί
Η αρμόδια επιτροπή της Ιταλικής γερουσίας εκφράσθηκε υπέρ της παραπομπής σε δίκη του γραμματέα της Λέγκας του Βορρά, Matteo Salvini, για στέρηση της ατομικής ελευθερίας σε 130 μετανάστες και πρόσφυγες που μετέβαιναν στο ιταλικό πλοίο "Bruno Gregoretti" τον περασμένο Ιούλιο.
Να σημειωθεί ότι τα μέλη της Λέγκας του Βορρά ψήφισαν υπέρ, αφού ο Salvini έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να δικαστεί.
Οι γερουσιαστές των "Πέντε Αστέρων" και της κεντροαριστεράς δεν μετείχαν στη συνεδρίαση της επιτροπής, ενώ τα μέλη του κόμματος "Forza Italia" και των "Fratelli d'Italia" εκφράσθηκαν αρνητικά.
Η τελική απόφαση για το αν ο επικεφαλής της Λέγκα και πρώην υπουργός Εσωτερικών θα δικαστεί, θα ληφθεί από την Ολομέλεια της ιταλικής γερουσίας στα μέσα Φεβρουαρίου.
Η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να μην δώσει το «παρών» στην σημερινή συνεδρίαση, διότι θεωρεί ότι ο Salvini θέλει να εκμεταλλευθεί τυχόν παραπομπή του σε δίκη, για να παρουσιαστεί ως «θύμα πολιτικής σκευωρίας».
Ο Matteo Salvini από την πλευρά του υποστηρίζει ότι «θέλησε μόνον να υπερασπιστεί τα σύνορα της Ιταλίας» και ότι «η απόφαση να καθυστερήσει η αποβίβαση των μεταναστών είχε ληφθεί από όλη την πρώτη κυβέρνηση Giuseppe Conte, την οποία στήριζαν η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια».
Κάλεσε, δε, τους δικαστικούς, «να πάψουν να ασχολούνται με τον ίδιο και να τιμωρούν, όπως πρέπει, βιαστές και μαφιόζους».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης