Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

PwC: Το 53% των CEOs αναμένουν υποχώρηση της παγκόσμιας ανάπτυξης το 2020

tags :
PwC: Το 53% των CEOs αναμένουν υποχώρηση της παγκόσμιας ανάπτυξης το 2020
Μόλις το 27% των επικεφαλής επιχειρήσεων δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της εταιρείας που διοικούν
Περισσότεροι από το 50% των επικεφαλής επιχειρήσεων αναμένουν ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα υποχωρήσει το 2020, σύμφωνα με έρευνα της PwC, η οποία πραγματοποιείται παραδοσιακά λίγο πριν την έναρξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.
Σύμφωνα με την έρευνα το 53% των CEOs εκτιμά ότι η ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας θα υποχωρήσει, ενώ στην αντίστοιχη έρευνα του 2019 το ποσοστό διαμορφώνονταν στο 29%.
επικεφαλής μιας ετήσιας έρευνας της PwC αναμένουν επιβράδυνση της παγκόσμιας
Θα πρέπει να σημειωθεί οι 1.581 συνεντεύξεις με διευθύνοντες συμβούλους σε 83 χώρες διεξήχθησαν από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο του 2019, πριν η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν μια αρχική συμφωνία για την επίλυση ορισμένων από τις εμπορικές τους διαφορές, ενώ δεν λαμβάνονται υπόψη και οι εξελίξεις στο θέμα του Brexit.
Μόνο το 27% των CEO που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι είναι "πολύ σίγουροι" για την ανάπτυξη της εταιρείας στην οποία εργάζονται εντός των επόμενων 12 μηνών.
Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από το 2009, ενώ το αντίστοιχο το 2019 είχε αγγίξει το 35%.
Image
Εκτιμώντας τα αποτελέσματα αυτά, η PwC ανέφερε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα μπορούσε να επιβραδυνθεί στο 2,4% το 2020.
«Δεδομένης της παρατεταμένης αβεβαιότητας σχετικά με τις εμπορικές εντάσεις, τα γεωπολιτικά ζητήματα και την έλλειψη συμφωνίας για το πώς να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή, η μείωση της εμπιστοσύνης στην οικονομική ανάπτυξη δεν αποτελεί έκπληξη - ακόμα κι αν η κλίμακα της αλλαγής στη διάθεση είναι μία δυσάρεστη έκπληξη», δήλωσε ο Bob Moritz , πρόεδρος του διεθνούς δικτύου της PwC.
Οι διευθύνοντες σύμβουλοι ανησυχούν όλο και περισσότερο για τις απειλές στον κυβερνοχώρο και την αλλαγή του κλίματος, ανέφερε η PwC.
Περισσότεροι από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων CEOs πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις θα εισαγάγουν νέα νομοθεσία για τη ρύθμιση του περιεχομένου των κοινωνικών μέσων και τη διάσπαση κυρίαρχων εταιρειών τεχνολογίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης