Μ. Βρετανία: Αυστηρότερες ποινές στους δράστες τρομοκρατικών ενεργειών

Μ. Βρετανία: Αυστηρότερες ποινές στους δράστες τρομοκρατικών ενεργειών
Το νέο αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο αναμένεται σύντομα να κατατεθεί στο βρετανικό Κοινοβούλιο
Μέτρα που περιλαμβάνουν την επιβολή βαρύτερων ποινών στους δράστες τρομοκρατικών ενεργειών και την απαγόρευση της αποφυλάκισής τους πριν από την έκτιση ολόκληρης της ποινής τους ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Boris Johnson στη Μ. Βρετανία.
Το νέο αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί προσεχώς στο βρετανικό Κοινοβούλιο, όπου το κυβερνών κόμμα, οι Συντηρητικοί, διαθέτουν πλέον μετά τις πρόωρες εκλογές του περασμένου μήνα ευρεία πλειοψηφία.
«Το νέο σχέδιο νόμου θα υποχρεώνει τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες να εκτίουν το ακέραιο της ποινής τους και θα εγγυάται πως όσοι καταδικάζονται για σοβαρά εγκλήματα θα εγκλείονται υποχρεωτικά και κατ’ ελάχιστον 14 χρόνια στη φυλακή», ανέφεραν οι υπηρεσίες της υπουργού Εσωτερικών.
Εξάλλου το κονδύλι του προϋπολογισμού για τον αντιτρομοκρατικό αγώνα θα αυξηθεί στα 906 εκατομμύρια λίρες (1,06 δισεκ. ευρώ) για την περίοδο 2020/2021, θα είναι δηλαδή αυξημένος κατά 100 και πλέον εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.
Η κυβέρνηση Johnson προβλέπει να διαθέσει «αμέσως» επιπλέον 500 χιλιάδες λίρες (586.000 ευρώ) στη μονάδα που είναι επιφορτισμένη να προσφέρει βοήθεια στα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών.
Το κείμενο δίνει επίσης μεγάλη έμφαση στην πρόληψη της υποτροπής, καθώς προβλέπει να διπλασιαστεί ο αριθμός των επιτηρητών ώστε «οι αρχές να μπορούν να παρακολουθούν πολύ πιο στενά τους τρομοκράτες τις εβδομάδες μετά την αποφυλάκισή τους».
Σημειώνεται πως ο Johnson είχε δεσμευθεί ότι θα αυστηροποιηθεί η νομοθεσία για τρομοκρατικές ενέργειες από τον περασμένο Νοέμβριο.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS