Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Απόδοση 40% από την αρχή του έτους για τη Χαϊδεμένος – Βελτιωμένες οι συναλλαγές, τι δείχνουν τα θεμελιώδη

tags :
Απόδοση 40% από την αρχή του έτους για τη Χαϊδεμένος – Βελτιωμένες οι συναλλαγές, τι δείχνουν τα θεμελιώδη
Σημαντική ακίνητη περιουσία διαθέτει η εταιρεία – Ζητούμενο η βελτίωση της απόδοσης της παραγωγικής δραστηριότητας
Ισχυρή άνοδο καταγράφει και σήμερα η μετοχή της Χαϊδεμένος και συγκεκριμένα ενισχύεται κατά 10% με την τιμή της μετοχής να είναι στα 0,99 ευρώ και η αποτίμηση στα 8,2 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή από την αρχή του έτους ενισχύεται κατά 40% με μόλις 2 πτωτικές συνεδριάσεις, εκ των οποίων η τελευταία ήταν στις 13/1.
Η στήλη έχει αναφερθεί στο παρελθόν στη μετοχή καθώς η αποτίμησή της ήταν χαμηλότερη κατά πολύ από την αξία των περιουσιακών στοιχείων.
Πιο συγκεκριμένα τον Μάιο του 2019 είχαμε γράψει:
Η εταιρεία να παράγει μικρές ζημιές και τέτοιες εμφάνισε και το 2018, αφού το κόστος πωληθέντων είναι υψηλό σε σύγκριση με τις πωλήσεις και δεν μένει «χώρος» για αφαιρέσεις πολλών εξόδων χωρίς να γυρίσει σε ζημιά.
Οι ανησυχίες των επενδυτών έχουν να κάνουν με την επιχειρηματική δραστηριότητα όπου το χαρτί δεν έχει τη θέση που είχε στην αγορά πριν 10 ή 15 χρόνια.
Επιπλέον υπάρχει από παλιά μία ανησυχία για το ύψος των απαιτήσεων και το κατά πόσο μπορούν να εισπραχθούν.
Κοιτώντας τον ισολογισμό παρατηρούμε πως οι λειτουργικές ταμειακές ροές δεν ήταν καλές και δεν κάλυψαν τις επενδυτικές.
Ωστόσο έγινε αποπληρωμή δανείων με αποτέλεσμα τα μειωθούν τα χρηματοοικονομικά έξοδα.
Επιπλέον η εισηγμένη έχει ρευστότητα 6,95 εκατ. ευρώ με τα δάνεια να ανέρχονται στα 9,5 εκατ. ευρώ.
Ο καθαρός δανεισμός είναι κάτω από 3 εκατ. ευρώ.
Επιπρόσθετη μείωση δανεισμού θα έφερνε περαιτέρω μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων και θα δημιουργούσε συνθήκες επιστροφής στα κέρδη με την υπόθεση ότι οι υπόλοιπες γραμμές θα ήταν σταθερές.
Στα καλά τώρα, η εισηγμένη έχει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία και η καθαρή θέση είναι στα 18,3 εκατ. ευρώ.
Άρα ο δείκτης p/bv είναι εξαιρετικά χαμηλός.
Υπάρχουν απαιτήσεις από πελάτες οι οποίες μαζί με το ταμείο καλύπτουν το σύνολο των υποχρεώσεων.
Ο αστερίσκος μπαίνει στην είσπραξη όλων των απαιτήσεων, αλλά με τις απομειώσεις που έχουμε δει στις άλλες εταιρείες, θεωρούμε πως ο ορκωτός αν είχε δει κάτι θα ζητούσε μείωση.
Μένουν τα ακίνητα «δώρο» και όσο κοστίζει η επιχειρηματική δραστηριότητα.
Τα αποθέματα ύψους 3,8 εκατ. ευρώ δεν τα λαμβάνουμε υπόψη στην υπόθεση που κάνουμε ή θα είναι ένα πρόσθετο bonus.
Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στο Δήμο Αλίμου, στην περιοχή Τράχωνες επί των οδών Αρχαίου Θεάτρου 4 – Εθνικής Αντιστάσεως και Τραχώνων 4 σε ιδιόκτητο οικόπεδο.
Το οικόπεδο επί των οδών Θράκης και Τραχώνων έχει έκταση 4.071 τ.μ. ενώ η συνολική επιφάνεια των βιομηχανοστασίων που έχουν ανεγερθεί σε αυτό είναι 2.815 τ.μ.
Το οικόπεδο επί της οδού Αρχαίου Θεάτρου 4 έχει έκταση 6.843 τ.μ. ενώ η συνολική επιφάνεια των κτιριακών του εγκαταστάσεων όπου στεγάζονται τα γραφεία και οι εργοστασιακοί χώροι της Εταιρείας, έχει έκταση 6.866 τ.μ.
Επίσης στην περιοχή Κορωπίου επί της οδού Αρχιμήδους 74 λειτουργεί υποκατάστημα σε ιδιόκτητο οικόπεδο 9.635 τ.μ. και κτίριο 5.147 τ.μ. Στην περιοχή Κορωπίου επί της οδού Θησέως θέση Λαμπρικά λειτουργεί ενοικιαζόμενος αποθηκευτικός χώρος 1.000 τ.μ.
Η Εταιρία αγόρασε από την «ALTERO ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» ακίνητο έκτασης 5.258,37 τμ αντί τιμήματος 650.000 ευρώ, το οποίο εξόφλησε ολοσχερώς, ευρισκόμενο εντός της ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου Αττικής και επί της οδού Αρχιμήδους, όμορο άλλου ακινήτου της Εταιρίας, όπου βρίσκονται εγκαταστάσεις αυτής. Το ως άνω ακίνητο αγοράστηκε από την Εταιρία προκειμένου να είναι διαθέσιμο για μελλοντική επέκταση των εγκαταστάσεών της.
Η συνολική αξία οικοπέδων και κτιρίων είναι περίπου στα 11,7 εκατ. ευρώ.
Επομένως συνοψίζοντας με 5 εκατ. ευρώ (που είναι η μέση αποτίμηση) κάποιος αγοράζει μία επιχειρηματική δραστηριότητα που είναι πλέον κοντά στο break even, της οποίας το ταμείο και οι απαιτήσεις καλύπτουν τις υποχρεώσεις και αγοράζει επίσης κτίρια και οικόπεδα αξίας λίγο κάτω από 12 εκατ. ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης