Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Ακατανόητη, η επιφύλαξη του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας

Μπακογιάννη: Ακατανόητη, η επιφύλαξη του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας
Η βουλευτής της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να επιδιώξει οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα να τροφοδοτούνται με ελληνικά προϊόντα
«Δυσκολεύομαι να κατανοήσω την επιφύλαξη του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ.
Μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στις «δημόσιες τοποθετήσεις των ΗΠΑ στα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος και την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών», σημειώνοντας ότι θα είναι καλό και θετικό το μήνυμα της υπερψήφισης της συμφωνίας.
«Είναι μία συμφωνία, η οποία προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και αυτή η κυβέρνηση ουσιαστικά την υπέγραψε και τη φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή με ελάχιστες αλλαγές.
Αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να παρατηρήσω ότι δυσκολεύομαι πάρα πολύ να κατανοήσω την επιφύλαξη, η οποία κατεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπερψήφιση αυτής της συμφωνίας.
Για να προετοιμάσει μία κυβέρνηση μία τέτοια συμφωνία, σημαίνει ότι θεωρεί ότι είναι επωφελής και για τις δύο χώρες.
Διότι άλλως πώς μία υπεύθυνη κυβέρνηση δεν θα προετοίμαζε μία τέτοια συμφωνία.
Για να την προετοιμάσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να την έχει έτοιμη για υπογραφή, σημαίνει ότι έκρινε επωφελές το περιεχόμενο μίας τέτοιας συνεργασίας για τη χώρα. Ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουμε», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.
Η βουλευτής της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να επιδιώξει οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα να τροφοδοτούνται με ελληνικά προϊόντα: «Οι αμερικανικές βάσεις που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα, είτε στην Κρήτη είτε και αλλού, τροφοδοτούνται αυτήν τη στιγμή μόνο από την κεντρική βάση της Ιταλίας.
Έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε στην Κρήτη εισαγόμενο λάδι ή πορτοκάλια από την Ιταλία. Έχω θέσει το ζήτημα στον Αμερικανό πρέσβη.
Θα πρέπει να ενεργοποιηθεί παλαιότερη συνεργασία, μέσω των επιμελητηρίων, ώστε η τροφοδοσία των αμερικανικών βάσεων να γίνεται από ελληνικά προϊόντα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης