Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει μια τυπική επιστολή, ως απόδειξη επιτυχίας των επαφών Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

tags :
Γεννηματά: Η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει μια τυπική επιστολή, ως απόδειξη επιτυχίας των επαφών Μητσοτάκη στις ΗΠΑ
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σχολιάζει την επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στον Έλληνα πρωθυπουργό
Σπουδή να παρουσιάσει ως επιτυχία την επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Mike Pompeo, που επιβεβαιώνει τους προβληματισμούς του Κινήματος Αλλαγής, καταλογίζει στην κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά.
Σε δήλωσή της η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι επιχειρεί «να παρουσιάσει μια τυπική, διπλωματική, ευχαριστήρια επιστολή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (για την αμυντική συμφωνία) ως απόδειξη της επιτυχίας του πρόσφατου ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη».
H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει ότι «είναι προφανές από το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής, ότι τα ευχολόγια και οι συστάσεις περισσεύουν, ενώ απουσιάζουν εντελώς συγκεκριμένες αναφορές για τις πρόσφατες προκλητικές, επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας.
Ουσιαστικά εξισώνεται ο θύτης με το θύμα».
H κ. Γεννηματά υποστηρίζει ότι εμπεριέχονται «νουθεσίες του τύπου "βρείτε τα" έχουμε χορτάσει» και τονίζει ότι «από τους συμμάχους απαιτούμε επιτέλους καθαρή θέση και έμπρακτη στήριξη.
Και αυτή δεν επιτυγχάνεται όταν η κυβέρνηση εμφανίζεται ως "προβλέψιμα δεδομένη"».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης