Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Ρώσοι κατάσκοποι παρίσταναν τους υδραυλικούς στο Νταβός

tags :
Financial Times: Ρώσοι κατάσκοποι παρίσταναν τους υδραυλικούς στο Νταβός
Η αστυνομία είπε στους FT, ότι οι άνδρες υποστήριξαν πως είχαν διπλωματική προστασία, παρότι δεν το είχαν δηλώσει στις ελβετικές Αρχές, οι οποίες ωστόσο, δεν βρήκαν ενδείξεις εγκληματικής δράσης - Για υπονόμευση των σχέσεων Ρωσίας - Ελβετίας κάνει λόγο η Ρωσία
Η ελβετική αστυνομία πιστεύει ότι αποκάλυψε Ρώσους κατασκόπους, οι οποίοι παρίσταναν τους υδραυλικούς στο Νταβός, προκειμένου να κατασκοπεύσουν τους παγκόσμιους ηγέτες στο Νταβός, την εβδομάδα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η ελβετική αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες στο Νταβός τον Αύγουστο, καθώς μπήκε σε υποψίες λόγω της παρατεταμένης διαμονής τους εκεί.
Οι Ελβετοί αξιωματούχοι και η αστυνομία συμπέραναν ότι ήταν Ρώσοι κατάσκοποι, που τους έβαλε το Κρεμλίνο για να προετοιμάσουν το έδαφος και να ηχογραφήσουν συζητήσεις σημαντικών προσώπων κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα Tages-Anzeiger της Ζυρίχης.
Η αστυνομία είπε στους Financial Times, ότι οι άνδρες υποστήριξαν πως είχαν διπλωματική προστασία, αν και δεν είχαν δηλώσει κάτι τέτοιο στις ελβετικές Αρχές.
Την ίδια ώρα, η εφημερίδα αναφέρει, ότι η ελβετική αστυνομία δεν βρήκε ενδείξεις εγκληματικής δράσης.
Ο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στην Ελβετία είπε στο CNBC, ότι δεν έχει γίνει επαφή των ελβετικών Αρχών για το ζήτημα και ότι η ιστορία είναι «ακόμη μία προσπάθεια υπονόμευσης των σχέσεων Ελβετίας-Ρωσίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης