Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον κόσμο της εργασίας

tags :
Σκουρλέτης: Επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον κόσμο της εργασίας
Η συναίνεση στην εκλογή Σακελλαροπούλου δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει αντιπαλότητα σε άλλους τομείς
O γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον Real Fm σημείωσε πως η συναίνεση που μπορεί να εκφραστεί στο θέμα της εκλογής της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι δεδομένη σε άλλα πεδία όπως αυτό της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στον κόσμο της εργασίας.
«Εκεί, αντιθέτως, είναι μεγάλη η αντιπαλότητα», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης.
Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ταξική μεροληψία εις βάρος των εργαζομένων», υποστηρίζοντας ότι ακολουθεί «μνημονιακές συνταγές εις βάρος του κόσμου της εργασίας, την στιγμή που έχει κλείσει ο κύκλος των μνημονίων και έχουμε καλύτερες προοπτικές για την οικονομία».
Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για έναν νέο πολιτικό χάρτη που διαμορφώθηκε από την ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, σχολιάζοντας ότι δεν συνέβη ξαφνικά ένα κόμμα του 3% να φτάνει στο 36% και το 31,5% στις τελευταίες εκλογές.
«Αυτός ο κόσμος δεν ήρθε στον ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναβρεί το Σημιτικό, το Ανδρεοπαπανδρεϊκό, το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου ή του Βενιζέλου μπροστά του.
Υπάρχει ένα νέο χαρμάνι στη συνάντηση αυτή, η οποία πάντοτε γίνεται στο έδαφος της σύγχρονης Αριστεράς. Μην το υποτιμάμε αυτό», τόνισε.
Υπογράμμισε ότι θεωρεί πολύ πετυχημένο «όταν έχουμε μέσα στο τελευταίο εξάμηνο μια αύξηση των μελών μας κατά 70%, με τάσεις να υπερβεί το 100%, από αυτό που είχαμε μέχρι τις εκλογές», δηλώνοντας ικανοποιημένος από την διεύρυνση στον κόσμο.
Aυτό που πρέπει να συζητηθεί σοβαρά είναι «τι χαρακτηριστικά θέλουμε να δώσουμε σε αυτό που ονομάζουμε κόμμα γειωμένο, κόμμα ανασυγκροτημένο, στην από εδώ και πέρα πορεία του».

Κριτική στα εθνικά θέματα

Μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «πρέπει να είμαστε σαφώς προσηλωμένοι στην επιλογή του διαλόγου, αλλά με αποφασιστικό τρόπο, εκμεταλλευόμενοι όλα τα δυνατά διπλωματικά "χαρτιά" που μπορεί να έχουμε, τις συμμαχίες μας».
«Να αξιοποιήσουμε», πρόσθεσε, «το αναβαθμισμένο κύρος της χώρας, το οποίο χτίστηκε τα τελευταία χρόνια στη βάση των πρωτοβουλιών της προηγούμενης κυβέρνησης».
Ωστόσο, σχολίασε πως «ο απόηχος από το ταξίδι του σημερινού πρωθυπουργού στην Αμερική δεν είναι ο καλύτερος για την χώρα μας» και πως «αυτό το είδαμε και με τη μη συμμετοχή στη Σύσκεψη που έγινε στο Βερολίνο».
Δήλωσε αρνητικός στο να σταλούν συστοιχίες Patriot στη Σαουδική Αραβία.
«Δεν εισηγούμαι να "τα σπάσουμε" αυτή τη στιγμή με τις ΗΠΑ, ούτε αμφισβητώ ότι αποτελεί μία σύμμαχη δύναμη, αλλά είναι τελείως διαφορετικό αυτό από το να είσαι προσάρτημα σε σχεδιασμούς που απειλούν την παγκόσμια ισορροπία και ειρήνη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης