Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Θετική η επιστολή Pompeo αλλά δεν αποτελεί λόγο για πανηγυρισμούς

ΣΥΡΙΖΑ: Θετική η επιστολή Pompeo αλλά δεν αποτελεί λόγο για πανηγυρισμούς
Πώς σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ την επιστολή του Αμερικανού ΥΠΕΞ
«Δεν αποτελεί λόγο για πανηγυρισμούς» η επιστολή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo προς την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην αξιωματική αντιπολίτευση σχολίασαν την εν λόγω επιστολή η οποία «δεν λέει κάτι ριζικά καινούργιο και δεν αποτελεί λόγο για πανηγυρισμούς ειδικά μετά την αποτυχία του ταξιδιού Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο και την απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου».
Στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι η επιστολή είναι θετική μεν αλλά συνάμα γενικόλογη, καθώς «κινείται στο πλαίσιο της συγχαρητήριας επιστολής Τραμπ για την επίλυση του ονοματολογικού, της Διακήρυξης του Δεκεμβρίου του 2018 για το Στρατηγικό Διάλογο και άλλων δηλώσεων Αμερικανών αξιωματούχων.
Ο ίδιος ο κος Pompeo άλλωστε γράφει στην επιστολή ότι αυτές τις δηλώσεις τις είχε ήδη επαναλάβει ο ίδιος και δημόσια».
Μάλιστα, το ερώτημα που τίθεται από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το «τι σηματοδοτεί για την ουσία της στάσης των ΗΠΑ απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας, καθώς μόλις πριν λίγες ημέρες ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κ. O' Brian, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, όχι απλά δεν κράτησε ίσες αποστάσεις, αλλά νουθετεί την Ελλάδα να μην προβαίνει σε κινήσεις που απομακρύνουν την Τουρκία από το ΝΑΤΟ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης