Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στη Λιβύη περίπου 2.400 Σύροι μισθοφόροι με τις ευλογίες της Τουρκίας

tags :
Στη Λιβύη περίπου 2.400 Σύροι μισθοφόροι με τις ευλογίες της Τουρκίας
Η Τουρκία αυξάνει τη στρατιωτική της συμμετοχή στη λιβυκή διένεξη.
Η Τουρκία αυξάνει τη στρατιωτική της συμμετοχή στη λιβυκή διένεξη.
Αφού έστειλε επισήμως στρατιωτικούς συμβούλους και αξιωματικούς της για να υποστηρίξει την κυβέρνηση της εθνικής συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη, η Τουρκία δημιούργησε συστήματα αεράμυνας κοντά στο αεροδρόμιο Mitiga.
 Το αεροδρόμιο φιλοξενεί μαχητικά αεροσκάφη της αεροπορικής δύναμης της GNA και drones τύπου Bayraktar TB2.
Σύμφωνα με φωτογραφίες και βίντεο διαθέσιμα στο διαδίκτυο, τα αναπτυγμένα τουρκικά συστήματα περιλάμβαναν το MIM-23 Hawk, το ACV-30 Korkut SPAAG και το ραντάρ AN / MPQ-64 Sentinel 3D.
Από την αρχή της επέλασης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), υπό την αρχηγία του Khalifa Haftar προς την Τρίπολη τον Απρίλιο του 2019, το αεροδρόμιο Mitiga έγινε επανειλημμένα στόχος αεροπορικών επιθέσεων.
Αυτές οι επιθέσεις οδήγησαν σε αξιοσημείωτες απώλειες σε στρατιωτικά αεροσκάφη του GNA.
Η τουρκική κίνηση αποσκοπεί στην εξασφάλιση επιχειρήσεων από το αεροδρόμιο Mitiga.
Παρόλα αυτά, το αεροδρόμιο εξακολουθεί να παραμένει πολύ κοντά στην πρώτη γραμμή και, συνεπώς, κάθε αεροσκάφος που αναπτύσσεται εκεί παραμένει σε συνεχή κίνδυνο.
Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των μελών των υποστηριζόμενων από την Τουρκία συριακών μαχητικών ομάδων που αναπτύχθηκαν στη Λιβύη φέρεται να αυξήθηκε σε 2.400. Σύμφωνα με αναφορές, 1700 περισσότεροι μαχητές από τη Συρία, περνούν τώρα εκπαίδευση σε στρατόπεδα στην Τουρκία πριν αναπτυχθούν για να πολεμήσουν από την πλευρά του GNA.
Ο συνολικός αριθμός των τουρκικών πληρεξουσίων στη Λιβύη παραμένει άγνωστος.
Ωστόσο, φωτογραφίες και βίντεο που εμφανίζονται σε απευθείας σύνδεση δείχνουν ότι εκατοντάδες υποστηρικτές από την Τουρκία φτάνουν στη Λιβύη μέσω αεροσκαφών σε τακτική βάση.
Στις 18 Ιανουαρίου, η κυβέρνηση με έδρα τη Βεγγάζη, η οποία είναι σύμμαχος με το LNA, εμπόδισε τις εξαγωγές πετρελαίου σε λιμάνια υπό τον έλεγχό της, μειώνοντας την παραγωγή κατά περισσότερο από το 50%.
Σύμφωνα με τη National Oil Corp. της Λιβύης, η παραγωγή πετρελαίου θα μειωθεί κατά περίπου 800.000 βαρέλια την ημέρα, κοστίζοντας 55 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως στη Λιβύη.
Η εταιρεία δήλωσε την Ανωτέρα Βία, η οποία μπορεί να επιτρέψει στη Λιβύη, η οποία κατέχει τα μεγαλύτερα αποθεματικά πετρελαίου της Αφρικής, να αναστείλει νόμιμα τις συμβάσεις παράδοσης.
Το LNA αναφέρει ότι τα λιμάνια έκλεισαν ως απάντηση στις «απαιτήσεις του έθνους της Λιβύης» που αντιτίθενται στην τουρκική παρέμβαση που ζήτησε η GNA.
Η κίνηση προήλθε από τη διάσκεψη του Βερολίνου, η οποία έδειξε στους διεθνείς παίκτες την ετοιμότητα του LNA να συνεχίσει την επέλασή του ανεξάρτητα από το πιθανό κόστος.
Η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου και σε αυτήν πήραν μέρος κορυφαίες αντιπροσωπείες από το GNA, το LNA, καθώς και πρωθυπουργοί και πρόεδροι και περιφερειακούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Τουρκίας, των ΗΑΕ, της Αιγύπτου, της Ρωσίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας.
Οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη του Βερολίνου δήλωσαν ότι υποστηρίζουν την κατάπαυση του πυρός μεταξύ του GNA, του LNA, δήλωσαν τη δέσμευσή τους για μια πολιτική λύση της σύγκρουσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης