Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόλις 25 οικογένειες ή 2.153 άνθρωποι, συγκεντρώνουν περισσότερο πλούτο από τα 4,6 δισεκ. του πληθυσμού της Γης

tags :
Μόλις 25 οικογένειες ή 2.153 άνθρωποι, συγκεντρώνουν περισσότερο πλούτο από τα 4,6 δισεκ. του πληθυσμού της Γης
Περισσότερο πλούτο από όλες τις γυναίκες της Αφρικής, συγκεντρώνουν 22 άνδρες, ενώ οι 10 πλουσιότερες οικογένειες στον πλανήτη γίνονται κατά 100.000 δολάρια πλουσιότερες το λεπτό, ή 100 εκατ. δολάρια κάθε μέρα
Οι 2.153 πλουσιότεροι άνθρωποι, έχουν περισσότερα χρήματα από 4.6 δισεκατομμύρια ανθρώπων που πατούν στον πλανήτη, σύμφωνα με τους ερευνητές, ενώ οι 22 πλουσιότεροι άνδρες έχουν περισσότερα χρήματα από όλες τις γυναίκες στην Αφρική, σύμφωνα με την έκθεση οικονομικών ανισοτήτων που πρόκειται να παρουσιάσει η φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.
Σύμφωνα με αυτήν, οι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου είναι πλουσιότεροι από το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού με τον τεράστιο πλούτο τους να προέρχεται σε μεγάλο βαθμό εις βάρος των γυναικών και των κοριτσιών που συνεισφέρουν με την εργασία τους κατά 12,5 δισεκ. ώρες καθημερινά, ή 10,8 τρισεκ. δολάρια ετησίως στην παγκόσμια οικονομία - περισσότερο από ολόκληρο τον τομέα της τεχνολογίας - αλλά η εργασία τους σε μεγάλο βαθμό είτε δεν αμείβεται, είτε είναι πολύ χαμηλά αμειβόμενη.
Η ετήσια έκθεση της Oxfam για την παγκόσμια ανισότητα με τίτλο «Ώρα για τη φροντίδα», - κυκλοφόρησε λίγο πριν από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός αυτή την εβδομάδα και θα παρουσιαστεί στο Φόρουμ από τον επικεφαλής της Oxfam της Ινδίας, Amitabh Behar.

Οι 10 κορυφαίοι δισεκατομμυριούχοι

Στην κορυφή της λίστας των πλουσιοτέρων ανθρώπων, όπως έχει δημοσιεύσει το Forbes, φιγουράρει ο
Jeff Bezos, ιδρυτής της Amazon με περιουσία που εκτιμάται στα 131 δισεκ. δολάρια
Bill Gates, ιδρυτής της Microsoft με περιουσία που εκτιμάται στα 96.5 δισεκ. δολάρια
Ο Warren Buffet, επενδυτής με περιουσία που εκτιμάται στα 82.5 δισεκ. δολάρια και ακολουθούν κλείνοντας τη 10άδα ο Bernard Arnault, ο Carlos Slim Helu, ο Amancio Ortega των Zara, ο Larry Ellison, ο Mark Zuckerberg, ο Michael Bloomberg και ο Larry Page.

Οι πανίσχυρες φαμίλιες

Ωστόσο υπάρχει και ένας άλλος τρόπος για να δούμε την υπερσυγκέντρωση πλούτου στα χέρια των λίγων και αυτός είναι, εξετάζοντας της πανίσχυρες και ασύλληπτα πλούσιες οικογένειες.
Μάλιστα 25 από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο ανήκουν σε μια από αυτές τις πάμπλουτες οικογένειες που οι περιουσία τους φθάνει ακόμη και τα 190 δισεκ. δολάρια, ενώ, ο πλούτος δείχνει να είναι σε μεγάλο βαθμό αμερικανική υπόθεση, με τέσσερις από τις 10 οικογένειες να είναι από τις ΗΠΑ.
Τα στοιχεία για τις 25 πιο πλούσιες οικογένειες του πλανήτη, όπως δημοσιεύτηκαν από το Bloomberg ενώ το How Much Net εστιάζοντας στην πρώτη δεκάδα, δημιούργησε το πολύ κατατοπιστικό Inforgraphic.


Το top 10 των πιο πλούσιων οικογενειών στον πλανήτη που κάθε ώρα γίνονται πιο πλούσιοι κατά 100.000 δολάρια κάθε λεπτό, κάθε ώρα κατά 4 εκατ. δολάρια και  κάθε μέρα κατά 100 εκατ. δολάρια;
Oι πλουσιότερες οικογένειες είναι:

Οικογένεια Walton, ΗΠΑ, πολυκαταστήματα Walmart - 190,5 δισ. δολάρια
Οικογένεια Mars, HΠΑ, προϊόντα ζαχαροπλαστικής Mars (Μ&Μ,Milky Way κ.α) - 126,5 δισ. δολάρια
Οικογένεια Koch, ΗΠΑ, Koch Industries (διυλιστήρια πετρελαίου και εργοστάσια παρασκευής δεκάδων προϊόντων ευρείας χρήσεως) - 124.5 δισ. δολάρια
Οικογένεια Al Saud, βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας – 100 δισ. δολάρια
Οικογένεια Wertheimer, Γάλλοι, Coco Chanel 57.6 δισ. δολάρια
Οικογένεια Dumas, Γαλλία, Hermes – 53,1 δισ. δολάρια
Οικογένειες Van Damme De Spoelberch De Mevius, Βέλγοι γαλαζοαίματοι, ζυθοποιία Anheuser-Busch InBev, - 52,9 δισ. δολάρια
Οικογένειες Boehringer - Von Baumbach, Γερμανοί, φαρμακοβιομηχανία Boehringer Ingelheim), 51,9 δισ. δολάρια
Οικογένεια Ambani, Ινδός, Reliance Industries (ενέργεια, πετροχημικά προϊόντα, τηλεπικοινωνίες κ.α) – 50.4 δισ. δολάρια
Οικογένειες Cargill MacMillan, ΗΠΑ, Cargil Inc (δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, την κτηνοτροφία, τα τρόφιμα, την φαρκοβιομηχανία κ.α.)- 42,9 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης