Τελευταία Νέα
Πολιτική

Iκανοποίηση Μιχαηλίδου για την αποδοχή του επιδόματος γέννας των 2.000 ευρώ, από την πλειονότητα των φορέων

tags :
Iκανοποίηση Μιχαηλίδου για την αποδοχή του επιδόματος γέννας των 2.000 ευρώ, από την πλειονότητα των φορέων
Iκανοποίηση της Δ. Μιχαηλίδου για την αποδοχή του επιδόματος γέννας των 2.000 ευρώ, από την πλειονότητα των φορέων
Iκανοποίηση της Δ. Μιχαηλίδου για την αποδοχή του επιδόματος γέννας των 2.000 ευρώ, από την πλειονότητα των φορέων

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, για την αποδοχή της νομοθέτησης του επιδόματος γέννας 2.000 ευρώ, από την πλειονότητα των φορέων που εκλήθησαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, που επεξεργάζεται το ομώνυμο νομοσχέδιο. Αναφερόμενη στη ρύθμιση του νομοσχεδίου που διασυνδέει την παροχή επιδομάτων με την παρουσία των τέκνων δικαιούχων στη βασική εκπαίδευση, είπε ότι η προηγούμενη σχετική ρύθμιση είχε εντοπίσει μόνο 40 περιπτώσεις σχολικής διαρροής στο δημοτικό, όταν τα παιδιά που δεν παρακολουθούσαν ανέρχονταν στα 2.300.
Για το θέμα των οργανωμένων δομών στους δήμους που θα επιτρέψουν στις μητέρες να γυρίσουν στην αγορά εργασίας, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι στους επόμενους μήνες «θα ακούσετε περισσότερα» από την κυβέρνηση για βρεφονηπιακούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.
Όσο για την προβλεπόμενη, ταυτόχρονη καταβολή των διαφόρων επιδομάτων στο τέλος του μήνα, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι είναι σημαντικό και για τους πιο ευάλωτους να προγραμματίζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους αλλά και για τις δημόσιες υπηρεσίες.
«Δεν μπορεί τέσσερις διαφορετικές υπηρεσίες, ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η γενική διεύθυνση Πρόνοιας και η γενική διεύθυνση Οικονομικών του υπουργείου Εργασίας, και πολλές φορές το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να πασχίζουν να διασφαλίσουν ότι υπάρχουν οι πόροι.
Πρέπει να γίνουμε ένα αποτελεσματικό κράτος, ακόμα και εάν η υφυπουργός δεν θα βγαίνει κάθε μήνα τέσσερις φορές στα ΜΜΕ να λέει ότι πληρώνουμε το ένα ή το άλλο επίδομα».
Η κ. Μιχαηλίδου απάντησε επίσης στο ζήτημα της προσβασιμότητας αναπήρων και στον ειδικό βοηθό που έχουν ανάγκη αλλά που πληρώνουν οι οικογένειές τους: Δεν είναι κοινωνικά δίκαιο ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της οικονομικής δαπάνης να προέρχεται από τον οικογενειακό προϋπολογισμό των ανθρώπων με αναπηρία. Το κράτος θα αναλάβει μεγάλο κομμάτι του εξόδου των ειδικών βοηθών/συνοδών, είπε η κ. Μιχαηλίδου, προαναγγέλλοντας ότι σύντομα θα αρχίσουν οι σχετικές διαβουλεύσεις με τους συναρμόδιους φορείς.
Τέλος, για το καταργηθέν επίδομα 500 ευρώ για τα παιδιά των πολυτέκνων, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι η κυβέρνηση κοιτά, σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών να δει πότε θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για την επαναφορά του.
Δεν ξεχνούμε τη σχετική δέσμευσή μας καθώς είναι σημαντικό βήμα για την επίλυση του δημογραφικού είπε η κ. Μιχαηλίδου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης