Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Axios: Επενδύσεις 5,8 δισεκ. δολαρίων στην διαστημική βιομηχανία το 2019

tags :
Axios: Επενδύσεις 5,8 δισεκ. δολαρίων στην διαστημική βιομηχανία το 2019
Η έκθεση παρουσιάζει την εικόνα μιας βιομηχανίας σε ανάπτυξη
Το 2019 ήταν ένα έτος ρεκόρ για τις επενδύσεις στη διαστημική βιομηχανία σύμφωνα με έκθεση της επενδυτικής εταιρείας Space Angels.
Η έκθεση παρουσιάζει μια εικόνα μιας βιομηχανίας που ωριμάζει, με τις συνολικές επενδύσεις το 2019 να φτάνουν τα 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 73% από το 2018.
Ο Chad Anderson, CEO της Space Angels σημειώνει πως: «Αυτό το έτος αντικατοπτρίζει μια δεκαετή μετατόπιση στη βιομηχανία, με τις καινούριες επιχειρήσεις να αναλαμβάνουν δράση και να φέρνουν την καινοτομία σε μια αγορά που κυριαρχούν οι εργολάβοι του Δημοσίου».
Σύμφωνα με τους Space Angels 535 εταιρείες διαστημικών ερευνών έχουν λάβει συνολικά 25,7 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2009.
Οι περισσότεροι πόροι διατέθηκαν σε εταιρείες υψηλού προφίλ όπως η SpaceX, η Blue Origin και η OneWeb, αλλά και οι μικρότερες εταιρείες ενισχύθηκαν από την εμπιστοσύνη των επενδυτών, λαμβάνοντας εκατομμύρια δολάρια το περασμένο έτος.

Τι έρχεται στο μέλλον

Κάποιοι προειδοποιούν για μια επερχόμενη κάμψη στην διαστημική βιομηχανία μετά από χρόνια ανάπτυξης, αλλά ο Chad Anderson δεν το υποστηρίζει αυτό, βασιζόμενος στην ζήτηση για δεδομένα και εφαρμογές που προέρχονται από εκεί.
«Αντί για μια ανατροπή στην διαστημική βιομηχανία νομίζω ότι θα δούμε και δημόσιες εγγραφές από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο την τελευταία δεκαετία» δήλωσε ο Anderson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης