Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε σχέδιο για την αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης

Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε σχέδιο για την αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης
Η αξιολόγηση θα φέρει ανισότητες και στασιμότητα στα περιφερειακά Πανεπιστήμια
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, απάντησε στις κατηγορίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς σχέδιο.
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε συγκεκριμένη στρατηγική και σε ό,τι αφορά την ενοποίηση των ΤΕΙ και για την αναβάθμιση συνολικά της ανώτατης εκπαίδευσης, χωρίς διακρίσεις για τη νέα γενιά και υπέρ της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής».
Επιπλέον, η κα Ξενογιαννακοπούλου υπεραμύνθηκε της ίδρυσης των 37 πανεπιστημιακών τμημάτων, την λειτουργία των οποίων όπως είπε, «παγώνει το παρόν νομοσχέδιο χωρίς επαρκή αιτιολόγηση», τονίζοντας ότι «η δημιουργία τους αποφασίστηκε έπειτα από εισήγηση των ίδιων των ανώτατων ιδρυμάτων και των Συγκλήτων τους».
Σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού ότι η αξιολόγηση θα απελευθερώσει τα πανεπιστήμια, αντέτεινε ότι «πρόκειται για τιμωρητική αξιολόγηση» και το αποτέλεσμα θα είναι «τα περιφερειακά πανεπιστήμια να μένουν πίσω, να γίνει ανακατανομή πόρων και να διευρυνθούν οι μεγάλες ανισότητες στο χώρο της παιδείας».
«Τα ποσοτικά στοιχεία που τίθενται με το σχέδιο νόμου, μπορεί να αρμόζουν μεν σε λογικές του ιδιωτικού τομέα, αλλά δεν συνάδουν με την ανώτατη εκπαίδευση», τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε ότι η μη αναφορά του πρωθυπουργού στο άρθρο 50 για τα κολέγια, σημαίνει και αμηχανία εσωτερικά στην κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την αντισυνταγματική διάσταση που έχει, αφού παραβιάζει το άρθρο 16.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS