Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Mishustin παρουσίασε στον Putin τη νέα κυβέρνηση της Ρωσίας

Ο Mishustin παρουσίασε στον Putin τη νέα κυβέρνηση της Ρωσίας
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Mikhail Mishustin παρουσίασε σήμερα στον πρόεδρο Vladimir Putin την σύνθεση της νέας κυβέρνησης, την οποία και ενέκρινε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
Συνολικά με βάση την νέα σύνθεση, ο πρωθυπουργός Mikhail Mishustin θα έχει εννέα αντιπρόεδρους.
Πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα είναι ο Andrei Belousov, ο οποίος από το 2013 υπήρξε σύμβουλος του προέδρου Putin επί οικονομικών θεμάτων.
Ο Anton Siluanov, ο οποίος κατείχε την θέση του υπουργού Οικονομικών στην προηγούμενη κυβέρνηση και του πρώτου αντιπροέδρου, διατηρεί την θέση του.
Νέος υπουργός οικονομικής ανάπτυξης, θέση που κατείχε ο Maxim Oreshkin, τοποθετείται ο Μαξίμ Ρεσέτνικοφ, ο οποίος από το 2017 υπήρξε κυβερνήτης της περιοχής Περμ, ενώ πρωτύτερα υπήρξε επικεφαλής της Διεύθυνσης οικονομικής πολιτικής και ανάπτυξης της κυβέρνησης της Μόσχας.
Διατηρούν τις θέσεις τους στη νέας κυβέρνηση, ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Denis Manturov, ο υπουργός Μεταφορών Yevgeni Dietrich, ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu, ο υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov και ο υπουργός Ενέργειας Alexander Novak.
Άλλαξαν οι υπουργοί Πολιτισμού, Παιδείας και Υγείας.
Τα εν λόγω υπουργεία ανέλαβαν αντίστοιχα η Olga Lubimova, ο Sergei Kravchov και ο Mikhail Murasko, οι οποίοι αντικατέστησαν τον Vladimir Medinski, την Olga Vasiliev και την Veronika Skavarchova.
Νέος υπουργός Αθλητισμού τοποθετήθηκε ο Oleg Matichin στην θέση του Pavel Kalabkov.
Άλλαξαν επίσης ο υπουργός Εργασίας (νέος υπουργός είναι ο Anton Kotyakov) και υπουργός Επιστήμης (Valery Falkov) και Επικοινωνιών (Maxcut Santayev).
Εκτός των άλλων άλλαξε η δομή των κυβερνητικών οργάνων.
Ο Putin κατήργησε το υπουργείο που ήταν αρμόδιο για υποθέσεις του Βορείου Καυκάσου, μεταβιβάζοντας τις αρμοδιότητες του στο υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης.
Ο οργανισμός Κρατικής περιουσίας θα υπαχθεί στο υπουργείο Οικονομικών από το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης στο οποίο ανήκε πρωτύτερα.
Ο Πρόεδρος Vladimir Putin κατά την συνάντηση του με το νέο υπουργικό συμβούλιο εξήρε την ποιότητα της δουλειάς της προηγούμενης κυβέρνησης η οποία, όπως είπε, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας.
Ο πρωθυπουργός Mikhail Mishustin ευχαρίστησε τον πρόεδρο Putin για την εμπιστοσύνη που του έδειξε λέγοντας, "Οι στόχοι είναι δύσκολοι, θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να τους υλοποιήσουμε".
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης