Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Αποπομπή 16 στελεχών από τις υπηρεσίες πληροφοριών, λόγω εξτρεμισμού

Γαλλία: Αποπομπή 16 στελεχών από τις υπηρεσίες πληροφοριών, λόγω εξτρεμισμού
Η απομάκρυνση βασίστηκε στα πορίσματα δύο αποστολών, έπειτα από την τετραπλή δολοφονία στο αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού
Δεκαέξι άτομα «απομακρύνθηκαν» από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας μετά το 2014 για «ενδεχόμενη ριζοσπαστικοποίηση των ιδίων ή ατόμων γύρω τους», ανακοίνωσε σήμερα 21 Ιανουαρίου, το πρωθυπουργικό γραφείο.
Οι υπηρεσίες αυτές βάσισαν τα συμπεράσματα τους σε δύο αποστολές που ανατέθηκαν στην Επιθεώρηση Υπηρεσιών Πληροφοριών (ISR), έπειτα από την τετραπλή δολοφονία στο αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού από τον Michael Harpon, έναν 45χρονο ειδικό στον τομέα της τεχνολογίας στη διεύθυνση πληροφοριών, ύποπτο για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση.
Ο 45χρονος δράστης μαχαίρωσε τρεις συναδέλφους του και έναν πολιτικό υπάλληλο στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Παρίσι προτού πέσει και ο ίδιος νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών.
Κανείς, ωστόσο, δεν απομακρύνθηκε από τις υπηρεσίες πληροφοριών έπειτα από τη δολοφονία, τόνισε το πρωθυπουργικό γραφείο.
Σε μια ανακοίνωση υπογραμμίστηκε ότι οι υπηρεσίες του πρωθυπουργού έχουν λάβει μια σειρά μέτρων για την ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας των υπηρεσιών πληροφοριών.
«Με αφετηρία φέτος, η αρχική και η περαιτέρω εκπαίδευση σε αμυδρές ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης θα συστηματοποιηθεί εντός των υπηρεσιών και στο πλαίσιο της ακαδημίας πληροφοριών».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης