Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Εξαιρετική περίπτωση η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου – Τη στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τζανακόπουλος: Εξαιρετική περίπτωση η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου – Τη στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Με την επιλογή αυτή ο κ.Μητσοτάκης προσπαθεί να ξεπεράσει τα δικά του αδιέξοδα είπε ο κ.Τζανακόπουλος
Τη θέση ότι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι μια εξαιρετική περίπτωση για το προεδρικό αξίωμα διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ την στηρίζει για όλα όσα εκπροσωπεί, την δημοκρατία, τις ελευθερίες, τα δικαιώματα».
«Από την άλλη μεριά είναι κατανοητό ότι με την επιλογή του ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να ξεπεράσει τα δικά του αδιέξοδα, να παρακάμψει τις εσωτερικές του συγκρούσεις και πιέσεις κυρίως από την σκληρή ακροδεξιά ομάδα Σαμαρά.
Έτσι απέφυγε μια επιλογή που θα τον καθιστούσε ολοκληρωτικά όμηρο της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματός του.
Για αυτόν το λόγο όμως σύρθηκε σε μια επιλογή που δεν την πιστεύει και εκπροσωπεί όλα εκείνα που με την πολιτική του ακυρώνει καθημερινά» τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε πως ο κ. Παυλόπουλος ήταν ένας εξαιρετικός ΠτΔ.
«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει εξηγήσει ακριβώς τους λόγους που δεν πρότεινε την ανανέωση της θητείας του κ. Παυλόπουλου.
Νομίζω ότι αυτό συνέβη επειδή ο κ. Παυλόπουλος δεν συμμετείχε στο αντί-Σύριζα μέτωπο» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και για τα εργασιακά, επισημαίνοντας πως «στην πραγματικότητα η ΝΔ εφαρμόζει μια πολιτική στα εργασιακά α λα ΔΝΤ χωρίς το ΔΝΤ».
«Δύο είναι τα πράγματα που πρέπει να γίνουν.
Από τη μία μεριά η κινητοποίηση των εργαζομένων μπορεί να βάλει εμπόδια σε αυτήν την πολιτική απορρύθμισης.
Από την άλλη μεριά, σε μια διάδοχη κατάσταση, το ξήλωμα αυτών των ρυθμίσεων και η επαναφορά προστατευτικών διατάξεων με την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αυξήσεις του κατώτατου μισθού και άλλες προστατευτικές ρυθμίσεις.
Συγκρούονται δύο μοντέλα για την ανάπτυξη.
Από τη μια το μοντέλο της ΝΔ που θέλει να εκκαθαρίσει όλες τις δυσκαμψίες στην αγορά εργασίας πράγμα που οδηγεί στην πλήρη απορρύθμισή της.
Από την άλλη το μοντέλο του Σύριζα που βάζει την εργασία στο επίκεντρο ώστε οι θεσμοί να λειτουργούν προστατευτικά προς τους εργαζόμενους» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος επανέλαβε την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόσφατο ταξίδι του κ.Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.
«Η ΝΔ μετά το φιάσκο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και το φιάσκο της απουσίας της χώρας από τη διάσκεψη του Βερολίνου επιχειρεί με ένα επικοινωνιακό μπαράζ να ανατρέψει την εικόνα αλλά δε νομίζω ότι τα καταφέρνει.
Η επιστολή Πομπέο δεν μπορεί να διορθώσει την εικόνα που έχει διαμορφωθεί και την ελληνική εξωτερική πολιτική και αυτό είναι δυστύχημα.
Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης επιχειρούν να διαχειριστούν και αυτό το πεδίο της πολιτικής με όρους επικοινωνίας.
Εδώ όμως δεν μπορούν να διορθωθούν τα πράγματα για τον κ. Μητσοτάκη με την στήριξη των μιντιαρχών και με την φιλοκυβερνητική προπαγάνδα» είπε ο κ.Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης