Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σακελλαροπούλου: Έχω πλήρη επίγνωση του βάρους που επωμίζομαι και του χρέους που αναλαμβάνω

tags :
Σακελλαροπούλου: Έχω πλήρη επίγνωση του βάρους που επωμίζομαι και του χρέους που αναλαμβάνω
Η Ελλάδα αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, ανάπτυξης και δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή είπε η κα.Σακελλαροπούλου
Τη θέση ότι έχει πλήρη επίγνωση του βάρους που επωμίζεται με την ανάληψη του προεδρικού αξιώματος διατύπωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απευθυνόμενη στον πρόεδρο της Βουλής Κ.Τασούλα, ο οποίος της γνωστοποίησε και το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας της Βουλής για την εκλογή της ως Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Παρακαλώ να διαβιβάσετε στη Βουλή των Ελλήνων τις ευχαριστίες μου για την τιμή που επιφυλάσσει στο πρόσωπό μου και τη διαβεβαίωση ότι έχω πλήρη συνείδηση το βάρος που επωμίζομαι και το χρέος που αναλαμβάνω.
Δεσμεύομαι ότι θα ασκήσω τα καθήκοντά μου μέσα στο πλαίσιο που περιγράφει το Σύνταγμα και σε συνεργασία με το κοινοβούλιο, την κυβέρνηση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, εγγύηση για την ομαλή  λειτουργία της Δημοκρατίας.
Η χώρα μας, ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, και από πολλά χρόνια μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, ανάπτυξης, πολιτισμού και δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση και βελτίωση της θέσης αυτής είναι η διασφάλιση της εδαφικής της ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.
Δεν παραγνωρίζω τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο και τις αντίστοιχες προκλήσεις του 21ου αιώνα, στις οποίες περιλαμβάνονται η οικονομική κρίση, η κλιματική αλλαγή, η μαζική μετακίνηση πληθυσμών και η συνεπακόλουθη ανθρωπιστική κρίση, η υποχώρηση του κράτους δικαίου, και οι κάθε είδους ανισότητες και αποκλεισμοί, η αντιμετώπιση των οποίων υπερβαίνει τα όρια των κρατών και απαιτεί διεθνή συνεργασία.
Ιδιαίτερα για τη χώρα μας, η εμπέδωση στο κοινωνικό σύνολο ενός κλίματος ηρεμίας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης, η οικονομική ανάπτυξη, η αντιστροφή της φυγής των νέων στο εξωτερικό και η προστασία των αδυνάμων, αποτελούν προτεραιότητες.
Η κινητοποίηση και η συνεργασία του ανθρώπινου δυναμικού, η βελτίωση της εκπαίδευσης και το συστήματος υγείας, η προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και το άνοιγμα της κοινωνίας σε νέες ιδέες και πρωτοβουλίες, αποτελούν παράγοντες που θα συντελέσουν στην επίτευξη των στόχων αυτών.
Προσβλέπω σε μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα, όπως αυτά περιγράφονται τόσο στο Σύνταγμά μας όσο και στον χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Μια κοινωνία που στηριζόμενη στη μακρά δημοκρατική της παράδοση, επουλώνει τα τραύματα του παρελθόντος, αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του παρόντος και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.
Για το μέλλον αυτό, για την ελπίδα σε αυτό το μέλλον, διαβεβαιώνω το κοινοβούλιο και όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του συνταγματικού μου ρόλου» είπε η κα.Σακελλαροπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης