Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Σε 90 μέρες έρχονται μειώσεις φόρων υπέρ της μεσαίας τάξης

tags :
Trump: Σε 90 μέρες έρχονται μειώσεις φόρων υπέρ της μεσαίας τάξης
Μιλάμε για μια αρκετά σημαντική περικοπή φόρων που θα συμβάλλει στην ευημερία της μεσαίας τάξης, δήλωσε ο πρόεδρος Trump από το Νταβός
Στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας ο Πρόεδρος Trump προανήγγειλε ότι ο Λευκός Οίκος επεξεργάζεται ένα νέο πακέτο φορολογικών ελαφρύνσεων για τη μεσαία τάξη το οποίο σκοπεύει να παρουσιάσει σε 90 περίπου μέρες .
«Μιλάμε για μια αρκετά σημαντική περικοπή φόρων για τη... μεσαία τάξη», που επί του παρόντος είναι σε συνεννόηση με τη Γερουσία, χωρίς να εισέλθει σε λεπτομέρειες επί του σχεδίου, όπως μετέφερε ο ανταποκριτής της Wall Street Journal.
Τις φοροελαφρύνσεις αυτές είχε προαναγγείλει και μεσούντος του 2018 ωστόσο δεν είχαν προχωρήσει.
Ο Διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα, ότι ο Λευκός Οίκος εξετάζει την περικοπή φόρου μισθωτών υπηρεσιών και την επέκταση της πίστωσης φόρου εισοδήματος, ώστε να τονωθεί η κατανάλωση και η ευημερία της μεσαίας τάξης.
Με την αποτελεσματικότητα της πρώτης μείωσης των φόρων, ο Trump πιθανότατα είχε ενημερωθεί από την οικονομική του ομάδα ότι η ύφεση της παραγωγής έχει προκαλέσει μείωση της απασχόλησης, που θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιές στις καταναλωτικές δαπάνες, που είναι τουλάχιστον 68% του ΑΕΠ.
Ο επόμενος γύρος φορολογικών περικοπών από την πλευρά της προσφοράς θα πρέπει να θεωρηθεί ως "περικοπές έκτακτης ανάγκης" επειδή η "μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου" συνεχίζει να επιβραδύνεται και θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η τελευταία προσπάθεια της διοίκησης να αποφύγει την ύφεση για άλλα δύο τρίμηνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης