Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για την ευρύτατη συναίνεση στο πρόσωπο της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας

tags :
Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για την ευρύτατη συναίνεση στο πρόσωπο της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας
Στο Νταβός ο Μητσοτάκης για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Μήνυμα ενότητας αλλά και μετάβασης σε μια νέα εποχή στέλνει η εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, της πρώτης γυναίκας που καταλαμβάνει το ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας στην ιστορία μας.
Έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης που επωμίζομαι ανέφερε στο πρώτο της μήνυμα η νέα Πρόεδρος περιγράφοντας το όραμά της αλλά και την βεντάλια των σύγχρονων προκλήσεων για τη χώρα.
Η ψηφοφορία επιβεβαίωσε ότι στα μεγάλα μπορούμε να συνεννοηθούμε, ήταν η δήλωση του πρωθυπουργού, μετά την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου με ευρεία πλειοψηφία. Ενώ πρόσθεσε, ότι η νέα Ελλάδα η οποία ξημερώνει, μπαίνει σε μια νέα εποχή με την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αυτή η νέα εποχή στην οποία αναφέρεται ο πρωθυπουργός είναι μια εποχή που πολλοί λένε ότι φέρνει την προσωπική σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη ο οποίος είναι εκείνος που προωθεί την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο αλλά όχι μόνο λόγω φύλου αλλά κάνοντας μια αξιοκρατική και ενωτική επιλογή όπως ο ίδιος επιμένει. Παράλληλα, διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο κόμμα του και στην πολιτική ζωή και βεβαίως εγκαθιστά τη ΝΔ στο Κέντρο συνεχίζοντας τις κινήσεις που κάνει από το 2016 που εξελέγη στην αρχηγία της παράταξης του, αρχικά με το επιτελείο του που συγκρότησε στην οδό Πειραιώς, στη συνέχεια με το υπουργικό συμβούλιο και τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού και τώρα με την επιλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία είναι μια μη κομματική επιλογή.

Στο Νταβός ο Μητσοτάκης για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Μετά την εκλογή Προέδρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναχώρησε για την Ελβετία όπου θα συμμετάσχει, σήμερα και αύριο Παρασκευή, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), που πραγματοποιείται στο Νταβός.
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού εκτείνεται σε τρεις άξονες με τα εθνικά θέματα να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα, τα οποία και θα θέσει θέσει στις διμερείς συνομιλίες που θα έχει εκεί με αξιωματούχους από άλλες χώρες.
Υπό το πρίσμα αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer, η οποία είναι η διάδοχος της Angela Merkel στην ηγεσία της συντηρητικής παράταξης στη Γερμανία.
Ακόμη, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, Juan Guaidó ενώ θα δει επίσης, τον Πρόεδρο της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Nechirvan Barzani.
Όλα αυτά στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο και που η Ελλάδα θεωρεί ότι πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή των διπλωματικών της επαφών.
Στο Νταβός πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σημαντικές επαφές και σε τεχνολογικό επίπεδο.
Μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, τη διευθύνουσα σύμβουλο της Visa Europe, Charlotte Hogg, τον πρόεδρο του Bloomberg, Peter T. Grauer, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Japan Bank for International Cooperation (JBIC), Tadashi Maeda και τον επικεφαλής της Google για τις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Matt Brittin.
Και βεβαίως,από το ταξίδι του πρωθυπουργού δεν θα λείπουν οι επαφές για επενδύσεις που είναι το μεγάλο ζητούμενο το οποίο θέλει η χώρα μας έτσι ώστε να πει κάποια στιγμή, ότι πράγματι άφησε πίσω την οικονομική κρίση της περασμενης δεκαετίας.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης