Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω ανησυχιών για τον κοροναϊό - Στο -0,94% ο DAX

Ισχυρές πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω ανησυχιών για τον κοροναϊό - Στο -0,94% ο DAX
Μέχρι στιγμής, οι υγειονομικές αρχές της Κίνας έχουν ανακοινώσει τον θάνατο 17 ανθρώπων, όλων στην επαρχία Χουμπέι
Επέστρεψε η ανησυχία στις ευρωπαϊκές αγορές για τη ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού στην Κίνα, με τα κορυφαία χρηματιστήρια να δέχονται ισχυρές πιέσεις, ενώ μικρή επίδραση φαίνεται να είχε η σημερινή (23/1) συνεδρίαση της ΕΚΤ, κατά την οποία διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια και ανακοίνωσε ότι ξεκινά την επανεξέταση της στρατηγικής της, διαδικασία που θα διαρκέσει αρκετά μεγάλο διάστημα.
O πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 είχε πτώση 0,71% στις 420 μονάδες, ενώ ο κλάδος των εταιριών ενέργειας υποχώρησε κατά 0,8%, ύστερα από πτώση των τιμών πετρελαίου λόγω των ανησυχιών ότι ο νέος ιός μπορεί να πλήξει τη ζήτηση.
Image
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε -0,94% στις 13.388 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,87% στις 7.506 μονάδες.
Image
Στο Παρίσι ο CAC 40 είχε απώλειες 0,65% στις 5.971 μονάδες.
Image
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB παρέμεινε αμετάβλητος στις 23.707 μονάδες.
Image
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη αποδυναμώθηκε 0,58% στις 9.518 μονάδες.
Image
Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών υποχώρησαν σε νέο χαμηλό τριμήνου, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump απείλησε να επιβάλει υψηλούς δασμούς στις εισαγωγές οχημάτων από την ΕΕ εάν το μπλοκ δεν συναινέσει σε μια εμπορική συμφωνία.
Μέχρι στιγμής, οι υγειονομικές αρχές της Κίνας έχουν ανακοινώσει τον θάνατο 17 ανθρώπων, όλων στην επαρχία Χουμπέι, ενώ τα συνολικά κρούσματα που έχουν καταγραφεί  ανέρχονται στα 571.
Προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κοροναϊού, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε τη διακοπή όλων των πτήσεων προς το εξωτερικό από την πόλη Oυχάν, όπου εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα.
Η πόλη Ουχάν των 11 εκατομμυρίων κατοίκων τέθηκε από σήμερα Πέμπτη 23/1 σε καραντίνα, καθώς οι τοπικές αρχές αποφάσισαν την αναστολή της λειτουργίας των δημόσιων μέσων μεταφοράς, το κλείσιμο του αεροδρομίου και των σιδηροδρομικών σταθμών για τους ταξιδιώτες που σκόπευαν να αναχωρήσουν από την πόλη, συνιστώντας παράλληλα στους κατοίκους να μην φύγουν από την πόλη χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.
Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Tedros Adhanom Ghebreyesus χαρακτήρισε κατάλληλα και πολύ σημαντικά τα μέτρα που έλαβε το Πεκίνο στην πόλη Oυχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο νέος κοροναϊός, σημειώνοντας πως αυτά θα «μειώσουν» τους κινδύνους διεθνούς εξάπλωσης του ιού.
Σε ερώτηση που του έγινε για τα μέτρα αυτά, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ χαιρέτισε τα «πάρα πολύ ισχυρά μέτρα», αν και υποστήριξε πως το Πεκίνο θα πρέπει περισσότερα και πιο σημαντικά μέτρα για να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της επιδημίας.

«Στο κόκκινο» η Ασία

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (23/1) οι αγορές της Ασίας, καθώς η επιδημία του νέου κοροναϊού στην Κίνα έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των εορτασμών για το Κινεζικό νέο έτος.
Ειδικότερα, ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με σημαντικές απώλειες της τάξεως του -2,75% στις 2.976,53 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο -3,52% και τις 10.681,90 μονάδες.
Μάλιστα, ο Shanghai Composite ολοκληρώνει το κινεζικό έτος καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριάντα ετών, ενώ στη συντριπτική πλειοψηφία των προηγούμενων ετών έκλεινε το έτος με κέρδη.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά -1,83% στις 27.822 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο -0,63% και τις 7.088 μονάδες.
Όσον αφορά τον δείκτη Nikkei στην Ιαπωνία, σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -0,98% στις 23.795,44 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δέικτης Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε με απώλειες -0,93% στις 2.246,13 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης