Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το φιάσκο στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

tags :
Το φιάσκο στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας
Το άδειασμα των κτηρίων που τελούν υπό κατάληψη δεν φαίνεται να είχε κάποιο αποτέλεσμα όσον αφορά την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας
Οι εμπρησμοί αυτοκινήτων και οι εκρήξεις ΑΤΜς έχουν γίνει ένα καθημερινό φαινόμενο το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Και βέβαια σε αυτά πρέπει να προστεθούν και κρούσματα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών που επίσης δεν είναι λίγα:
1. Στις αρχές του 2019 ένας 52χρονος επιχειρηματίες έπεσε νεκρός έξω από χαρτοπαικτική λέσχη, όταν άγνωστος άνδρας τον προσέγγισε και το πυροβόλησε.
2. Λίγες ημέρες αργότερα, στις φυλακές Κορυδαλλού, δολοφονήθηκε ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Ζαφειρόπουλο και μακελάρης του Μικρολίμανου, τον Αρμπερ Μπάκο.
3 Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2019, ένας 42χρονος βρέθηκε νεκρός στη μέση του δρόμου, στην περιοχή του Πανοράματος στη Θεσσαλονίκη. Ο άνδρας πυροβολήθηκε στο κεφάλι όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο του.
4. Το Μάιο του 2019, ένας 52χρονος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες δυο αντρών που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, στην περιοχή των Μανιάτικων, στον Πειραιά. Ο άντρας ήταν ελληνικής καταγωγής και τα μέσα έκαναν αμέσως λόγω για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
5. Τον Ιούνιο του 2019, δύο δράστες είχαν στήσει καρτέρει σε 41χρονο ομογενή από την Αρμενία, στη Γλυφάδα. Την ώρα που ο 41χρονος πάρκαρε το αυτοκίνητό του στο υπόγειο πάρκινγκ και πήγε να βγει από το αυτοκίνητο οι δολοφόνοι του επιτέθηκαν και τον πυροβόλησαν συνολικά οκτώ φορές.
6. Τον Νοέμβριο του 2019, ένας 50χρονος έπεσε νεκρός από σφαίρες εκτελεστών.
7. Πριν λίγες ημέρες, δύο 44χρονοι Μαυροβούνιοι τραυματίστηκαν θανάσιμα έπειτα από ένοπλη επίθεση στα Βλάχικα της Βάρης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εις βάρος αμφοτέρων εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης, ενώ θεωρούνταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι κακοποιοί.
Η αλήθεια είναι ότι από τις εκλογές του 2019 και μετά, η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει προχωρήσει σε διάφορες ενέργειες, που αποδεικνύεται ότι δεν έχον αποτέλεσμα.
Η βασικότερη από αυτές τις ενέργειες είναι το άδειασμα των κτηρίων που τελούν υπό κατάληψη. Μάλιστα, οι περισσότερες από αυτές τις επιχειρήσεις έγιναν και σε ζωντανή μετάδοση από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Αλλά φαίνεται ότι το άδειασμα αυτών των κτηρίων δεν είναι αρκετό για την αντιμετώπισης της εγκληματικότητας...
Μήπως, η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στο ποινικό έγκλημα και όχι στο πολιτικό;
(Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων είχε παραδεχθεί ότι προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την περιοχή είναι «να χτυπηθεί πρώτα το πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα, και μετά το ποινικό»).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης