Ο Trump κόβει τις βίζες σε εγκύους που θέλουν να γεννήσουν στις ΗΠΑ, για να πάρει το μωρό την υπηκοότητα

Ο Trump κόβει τις βίζες σε εγκύους που θέλουν να γεννήσουν στις ΗΠΑ, για να πάρει το μωρό την υπηκοότητα
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν θα χορηγεί πλέον προσωρινή βίζα σε αλλοδαπές που θέλουν να μπουν στη χώρα για τουρισμό μητρότητας, να γεννήσουν δηλαδή στις ΗΠΑ και με βάση το δίκαιο του εδάφους, το νεογέννητό τους να πάρει την αμερικανική υπηκοότητα
Η αμερικανική κυβέρνηση θα περιορίσει τις ταξιδιωτικές θεωρήσεις για τις εγκύους που πιστεύεται ότι θέλουν να πάνε στις ΗΠΑ για να γεννήσουν εκεί ώστε το παιδί τους να αποκτήσει αυτόματα την αμερικανική εθνικότητα.
Ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε απόψε ότι από τις 24 Ιανουαρίου, «το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν θα χορηγεί πλέον προσωρινή βίζα σε αλλοδαπές που θέλουν να μπουν στη χώρα για να κάνουν «τουρισμό μητρότητας» και να εκμεταλλευτούν κατ’ αυτόν τον τρόπο το λεγόμενο «δίκαιο του εδάφους»», που χορηγεί την αμερικανική υπηκοότητα αυτομάτως με τη γέννηση.
Ο νέος κανονισμός στοχοθετεί συγκεκριμένα τις γυναίκες εκείνες που σκοπεύουν να γεννήσουν σε αμερικανικό έδαφος ώστε το νεογέννητο να είναι Αμερικανός υπήκοος.
«Αυτή η ρυθμιστική αλλαγή είναι αναγκαία για να ενισχυθεί η ασφάλεια» και «το μεταναστευτικό σύστημα», υποστηρίζει ο Λευκός Οίκος, εκτιμώντας ότι αυτή η «βιομηχανία του τουρισμού μητρότητας» απειλεί με υπερβολικό φόρτο εργασίας τα αμερικανικά νοσοκομεία αλλά και «τροφοδοτεί εγκληματικές δραστηριότητες».
«Βάζοντας τέλος σε αυτές τις κατάφωρες αδυναμίες» του αμερικανικού συστήματος «θα μας επιτρέψει να καταπολεμήσουμε αυτές τις ενδημικές καταχρήσεις και, σε τελική ανάλυση, να προστατεύσουμε τις ΗΠΑ», επιμένει ο Λευκός Οίκος, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θέλει επίσης να προστατεύσει τα χρήματα των «Αμερικανών φορολογουμένων».
Στις ΗΠΑ, αρκεί να γεννηθεί κάποιος στη χώρα για να αποκτήσει αυτομάτως την αμερικανική υπηκοότητα.
Ο Donald Trump έχει αναγάγει το μεταναστευτικό σε προτεραιότητα της κυβέρνησής του και στο παρελθόν έχει απειλήσει να καταργήσει το λεγόμενο δίκαιο του εδάφους.
 
www.bankingnews.gr
 
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS