Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρουσόπουλος: Πανευρωπαϊκό και διεθνές θέμα το προσφυγικό αλλά οι Ευρωπαίοι στρουθοκαμηλίζουν

Ρουσόπουλος: Πανευρωπαϊκό και διεθνές θέμα το προσφυγικό αλλά οι Ευρωπαίοι στρουθοκαμηλίζουν
Έχει αφήσει ανοιχτή τη στρόφιγγα ο Erdogan
Τη θέση ότι το προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι πανευρωπαϊκό και διεθνές θέμα αλλά οι Ευρωπαίοι εταίροι στρουθοκαμηλίζουν διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Θ. Ρουσόπουλος.
«Όταν μαθαίνουν ότι εδώ υπάρχουν ανοιχτά σύνορα, φυσικά και θα έρθουν περισσότεροι και αυτό συνέβη την τελευταία πενταετία.
Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια πολιτική ανεκτική απέναντι στους πρόσφυγες ή τους οικονομικούς μετανάστες.
Για τους πρόσφυγες που έχουν πολιτικό άσυλο θα έπρεπε να ακολουθηθεί άλλη διαδικασία, αυτή που ξεκινήσαμε να ακολουθούμε εμείς τώρα και για τους οικονομικούς μετανάστες, άλλη διαδικασία και αυτό ισχύει πανευρωπαϊκά.
Εάν αφήνεις τα σύνορά σου ανοιχτά, λεκτικά, ότι εδώ μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος, εδώ και 3-4 χρόνια, χωρίς να έχει καμία συνέπεια και τότε θα εξεταστεί αν θα πάρει κάποιου είδους άσυλο, βεβαίως και θα έρθουν πολλοί περισσότεροι από ό,τι φαντάζεται κανένας
Το δεύτερο, είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα, που έχει να κάνει με τελείως γεωπολιτικές συνθήκες.
Ο Erdogan, με τον τρόπο που κινείται και την προσπάθεια που κάνει για να υπονομεύσει την ΕΕ και κυρίως την Ελλάδα, λόγω των όσων συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο, έχει αφήσει ανοιχτή τη στρόφιγγα.
Το προσφυγικό είναι διεθνές και πανευρωπαϊκό θέμα, παρότι οι εταίροι μας κάνουν τη στρουθοκάμηλο, βάζοντας το κεφάλι στην άμμο» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Ρουσόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Μ. Σχοινά ότι πρέπει να αναθεωρηθούν οι Συνθήκες Δουβλίνου 1 και Δουβλίνου 2.
«Έχουν παρέλθει οι εποχές εκείνες που βγήκαν τότε, είναι τελείως διαφορετικές οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές και οι ανάγκες των ανθρώπων που φεύγουν και της Ευρώπης που θα τους υποδεχθεί.
Ο κ. Σχοινάς είπε κάτι πολύ ενδιαφέρον και απαντά σε αυτούς που νομίζουν ότι το πρόβλημα είναι στατικό.
Το πρόβλημα είναι διαρκές και αναπτύσσεται και είπε ότι όσοι νομίζουν στην Ευρώπη ότι θα σταματήσει η μετανάστευση κάνουν μεγάλο λάθος.
Άρα, θα πρέπει η ΕΕ να αντιμετωπίσει το θέμα σε επίπεδο επιτροπής και συμβουλίου αρχηγών με τελείως διαφορετικό τρόπο από ότι σήμερα.
Οι δύο βασικοί τρόποι είναι ότι πάμε στις περιοχές και ενισχύουμε οικονομικά για να μένουν οι άνθρωποι εκεί και δεύτερον, παίρνουν πιο αυστηρά μέτρα για αυτούς οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον πόνο κάποιων άλλων» τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης