Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης (υπ.Επικρατείας): Δεν υποτιμήσαμε το μεταναστευτικό – Διογκώθηκε όχι με ευθύνη της Ελλάδας

Γεραπετρίτης (υπ.Επικρατείας): Δεν υποτιμήσαμε το μεταναστευτικό – Διογκώθηκε όχι με ευθύνη της Ελλάδας
Κάθε Παρασκευή θα γίνονται επιστροφές υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας
Τη θέση ότι η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν υποτίμησε το θέμα του προσφυγικού/μεταναστευτικού διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, ο οποίος υποστήριξε πως το ζήτημα διογκώθηκε, ξέφυγε από τις διαστάσεις που ανέμενε η κυβέρνηση και για αυτό το λόγο έγιναν διορθωτικές κινήσεις.
«Έχω πλήρη επίγνωση του προβλήματος γιατί το παρακολουθώ από κοντά.
Για τον λόγο αυτό κι εγώ όπως και οι αρμόδιοι υπουργοί πιέζαμε ώστε να υπάρξει επιτάχυνση όλων των εργασιών.
Πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν μπορούσε να προβλεφθεί και πλέον έχει ξεφύγει από τις διαστάσεις που περιμέναμε, όχι με ευθύνη της Ελλάδας.
Το προσφυγικό, χρησιμοποιείται ως πίεση του διεθνή παράγοντα.
Δεν υποτιμήσαμε το πρόβλημα, αυτό διογκώθηκε και γι αυτό προχωρήσαμε σε διορθωτική κίνηση, η οποία ήταν αναγκαία» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Γεραπετρίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στις κινήσεις που πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση.
«Άσυλο, μετανάστευση και επιστροφές.
Αυτό που ισχύει σήμερα είναι ότι οι διαδικασίες που χρειαζόντουσαν χρόνο πάνω από 5ετία, σήμερα χρειάζονται 60 με 90 ημέρες.
Δεύτερον, επιστροφές θα γίνονται κάθε Παρασκευή.
Σήμερα έχουμε ένα πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει επιστροφές μεταναστών, των οποίων απορρίφθηκε η αίτηση ασύλου.
Σήμερα είναι 25 άτομα, έχει ανέβει όμως ο αριθμός των αιτήσεων που αξιολογούνται και σε προοδευτικό χρόνο θα έχουμε μεγάλο αριθμό» υπογράμμισε ο κ.Γεραπετρίτης.
Αναφερόμενος στα αντισταθμιστικά που θα έχουν άμεσα οι κάτοικοι των νησιών ο  υπουργός Επικρατείας είπε ότι «οι τοπικές κοινωνίες θα λάβουν πολύ συγκεκριμένη ενίσχυση».
«Κάθε νησί, στο οποίο γίνονται υποδοχές, θα λαμβάνει ένα κονδύλι, κατά κεφαλήν, για το κάθε άτομο που έρχεται, το οποίο θα το χρησιμοποιεί ελεύθερα για τις ανάγκες του.
Πρόκειται για ευρωπαϊκά κονδύλια και να σας πω ότι έχει δεσμευθεί ένα ποσό των 50 εκατ. ευρώ που θα διοχετευθεί στις τοπικές κοινωνίες.  
Επιπλέον, δρομολογούνται προσλήψεις 800 συνοριοφυλάκων και επίσης εντός Φεβρουαρίου θα ενισχυθούν όλα τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία των νησιών με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό για τις τοπικές κοινωνίες» ανέφερε ο κ.Γεραπετρίτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης