Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Aνοίγει ο δρόμος για επέκταση του αεροδρομίου Καλαμάτας - Τρίτο σε επιβατική κίνηση

tags :
Aνοίγει ο δρόμος για επέκταση του αεροδρομίου Καλαμάτας - Τρίτο σε επιβατική κίνηση
Tον περασμένο Οκτώβριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου μέσω ενός ανεξάρτητου διαγωνισμού.
Άνοιξε ο δρόμος για την επέκταση του αεροδρομίου Καλαμάτας μετά την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών για αναγκαστική απαλλοτρίωση έκτασης 50 στρεμμάτων ύψους 500.000 ευρώ.
Οπως επισημαίνεται, η απαλλοτρίωση γίνεται με σκοπό “την επέκταση των χώρων στάθμευσης αεροσκαφών, την επέκταση του κτηρίου του αεροσταθμού και του περιβάλλοντα χώρου αυτού, τη μετακίνηση του πάρκου καυσίμων και την ανάπτυξη βοηθητικών και λοιπών ζωτικών εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, συνολικού εμβαδού 49.702,22 τ.μ.»
Η προκαλούμενη δαπάνη, ποσού 500.000 ευρώ θα βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Οκτώβριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου μέσω ενός ανεξάρτητου διαγωνισμού.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ««πολύ σύντομα θα πάρουμε τις οριστικές μας αποφάσεις και μέσα από ένα σχήμα σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα, το αεροδρόμιο, μόνο του, ανεξάρτητο, θα μπορέσει να γίνει αντικείμενο μια καινούργιας διαδικασίας, μιας σύμβασης παραχώρησης αντίστοιχης με αυτή που υπεγράφη για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια».
Την ίδια στιγμή αυξημένη κατά 16,2% εμφανίζεται η επιβατική κίνηση εξωτερικού στον διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.
Όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων που γνωστοποίησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) στο ΙΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), σύμφωνα με τα οποία το πρώτο φετινό τετράμηνο η επιβατική κίνηση στην Καλαμάτα ήταν 6.505 άτομα, ενώ τους ίδιους μήνες πέρυσι ήταν 5.596.
Συγκεκριμένα, φέτος τον Φεβρουάριο διακινήθηκαν 389 επιβάτες (έναντι 220 τον ίδιο μήνα πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 76,8%), τον Μάρτιο 1.507 (1.421 πέρυσι, αύξηση 6,1%) και τον Απρίλιο 4.609 (3.955 πέρυσι, αύξηση 16,5%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης