Ο Aleksandar Vucic κάλεσε τον Donald Trump να επισκεφθεί την Σερβία

Ο Aleksandar Vucic κάλεσε τον Donald Trump να επισκεφθεί την Σερβία
Ικανοποίηση του Σέρβου Προέδρου από τις αμερικανικές παρεμβάσεις για την επίλυση της διαμάχης με το Κόσοβο
Ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ στον διάλογο Βελιγραδίου -Πρίστινας, πρέσβης Richard Grenell κάλεσε την Σερβία να σταματήσει την αρνητική εκστρατεία κατά της αναγνώρισης του Κοσόβου στο εξωτερικό.
Ο αμερικανός διπλωμάτης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vucic στην κοινή συνέντευξη Τύπου επανέλαβε ότι η απόσυρση της Σερβίας από την προσπάθεια ανάκλησης της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου θα δημιουργήσει θετικό κλίμα για την επανάληψη του διαλόγου.
Συμπλήρωσε ταυτόχρονα ότι και το Κόσοβο θα πρέπει να άρει τους δασμούς ύψους 100% που επέβαλε τον Νοέμβριο του 2018 στα σερβικά προϊόντα.
Ο πρόεδρος Vucic από την πλευρά του διαφώνησε με την σύγκριση των δύο περιπτώσεων, τονίζοντας ότι στην περίπτωση της Σερβίας πρόκειται για θέμα υπεράσπισης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, ωστόσο απέφυγε να δηλώσει ότι απορρίπτει τις συστάσεις του Richard Grenell.
Ο Vucic δήλωσε ικανοποιημένος από το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου και εκτίμησε θετικά τις παρεμβάσεις Grenell για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην σύναψη συμφωνίας για την αεροπορική σύνδεση Βελιγραδίου και Πρίστινας που επετεύχθη πρόσφατα με πρωτοβουλία του αμερικανού διπλωμάτη, ενώ πρότεινε και την έναρξη συνομιλιών με την μεσολάβηση των ΗΠΑ για την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου που θα συνδέει τις δύο πόλεις.
Ο πρόεδρος Vucic επανέλαβε την πρόσκληση του στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump να επισκεφτεί την Σερβία επισημαίνοντας ότι «θα έχει τόσο θερμή υποδοχή από τον Σερβικό λαό όσο δεν είχε πουθενά στον κόσμο».


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS