Σε καλό κλίμα η συνάντηση Δένδια με τον Σαουδάραβα ομόλογό του

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Δένδια με τον Σαουδάραβα ομόλογό του
Οι συζητήσεις των δύο υπουργών Εξωτερικών εστιάζονται σε θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας υποδέχθηκε τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών και είχαν κατ' ιδίαν συνομιλίες, ενώ είναι σε εξέλιξη οι διευρυμένες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.
Πρόκειται για την δεύτερη συνάντησή τους μέσα σε ένα μήνα ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τον Πρίγκιπα Faisal Bin Farhan Al Saud.
Η επίσκεψη του Σαουδάραβα υπουργού Εξωτερικών εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών με επίκεντρο την ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων που άπτονται της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή και τον μεταξύ τους συντονισμό για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Σημειώνεται πως πρόσφατα ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών, ο οποίος είναι σε τακτική επικοινωνία με τον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας, είχε επισκεφθεί το Ριάντ, όπου είχε γίνει δεκτός από τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν.
Οι συζητήσεις των δύο υπουργών Εξωτερικών εστιάζονται σε θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με δεδομένο ότι η Σαουδική Αραβία είναι πολύ σημαντική χώρα για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, από τον Κόλπο μέχρι τη Βόρεια Αφρική.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS