Τελευταία Νέα
Οικονομία

ESM για Ελλάδα: Στο επίκεντρο της 5ης αξιολόγησης οι μεταρρυθμίσεις - Παραγωγικές οι συζητήσεις

tags :
ESM για Ελλάδα: Στο επίκεντρο της 5ης αξιολόγησης οι μεταρρυθμίσεις - Παραγωγικές οι συζητήσεις
Ο στενός διάλογος σχετικά με τις προτεραιότητες και τις προκλήσεις της οικονομικής πολιτικής θα συνεχιστεί, και σε τακτική βάση, αναφέρει ο ESM
"Παραγωγικές" χαρακτήρισε τις συζητήσεις που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της τελευταίας επίσκεψης των επικεφαλής των κλιμακίων των πιστωτών στην Ελλάδα, ο Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης της Ευρωζώνης, ο ESM, τονίζοντας ότι δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που ακολούθησε της ολοκλήρωσης της επίσκεψης, ο ESM τονίζει ότι η ποστολή πραγματοποίησε παραγωγικές συζητήσεις για την κατάσταση, την πρόοδο, τις βασικές προκλήσεις που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν η ελληνική οικονομία και τις προτεραιότητες πολιτικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το προσωπικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με το προσωπικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισκέφθηκε την Αθήνα από τις 22 έως τις 24 Ιανουαρίου για την πέμπτη μεταπρογραμματική αξιολόγηση στην Ελλάδα.
Το προσωπικό του ΔΝΤ συμμετείχε στο πλαίσιο της παρακολούθησης μετά το πρόγραμμα (PPM).
Το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) συμμετείχε στο πλαίσιο του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης. Η αποστολή προετοιμάστηκε με τεχνικές συζητήσεις την προηγούμενη εβδομάδα.
Η αποστολή πραγματοποίησε παραγωγικές συζητήσεις για την κατάσταση, την πρόοδο, τις βασικές προκλήσεις που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν η ελληνική οικονομία και τις προτεραιότητες πολιτικής.
Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην αξιολόγηση της εφαρμογής ειδικών μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων που επισυνάφθηκαν στη δήλωση του Eurogroup του Ιουνίου 2018 καθώς και στη γενική δέσμευση για συνέχιση και ολοκλήρωση των βασικών μεταρρυθμίσεων που δρομολογήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας του ESM.
Ο στενός διάλογος σχετικά με τις προτεραιότητες και τις προκλήσεις της οικονομικής πολιτικής θα συνεχιστεί, και σε τακτική βάση.
Η πέμπτη ενισχυμένη έκθεση εποπτείας θα δημοσιευθεί τον επόμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης