Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Hurriyet: Ο Erdogan πρότεινε διάλογο για την Aνατολική Μεσόγειο στον Μητσοτάκη

tags :
Hurriyet: Ο Erdogan πρότεινε διάλογο για την Aνατολική Μεσόγειο στον Μητσοτάκη
Νέες προκλητικές δηλώσεις πραγματοποιεί η Τουρκία, μέσω του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείο Εξωτερικών, Hami Aksoy, ο οποίος μάλιστα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας, ενώ υποστηρίζει ότι στις πρόσφατες συναντήσεις που είχε ο Κυρ. Μητσοτάκης με τον Erdogan, ο Τούρκος πρόεδρος του πρότεινε την έναρξη διαλόγου για την Αν. Μεσόγειο!
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Hurriyet, ο Aksoy σε επίσημη ανακοίνωσή του στρέφεται κατά της Ελλάδας και υποστηρίζει μάλιστα ότι κάθε φορά που υπάρχει πρόβλημα με την Τουρκία το μόνο που κάνει η Αθήνα είναι να ζητά τη βοήθεια τρίτων χωρών και να μη συζητά το όλο θέμα με την Άγκυρα.
Στην ανακοίνωση τονίζονται τα ακόλουθα: «Η παραβίαση σχετικά με τη στρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου από την Ελλάδα, η οποία έχει, ήδη, ξεκινήσει από τη δεκαετία του ’60, είναι μόνο ένα από τα αλληλένδετα προβλήματα στο Αιγαίο.

Image
Στην ανακοίνωση τονίζονται τα ακόλουθα: «Η παραβίαση σχετικά με τη στρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου από την Ελλάδα, η οποία έχει, ήδη, ξεκινήσει από τη δεκαετία του ’60, είναι μόνο ένα από τα αλληλένδετα προβλήματα στο Αιγαίο».
Μάλιστα προχωρά ένα ή μάλλον χιλιάδες βήματα μπροστά μιλώντας για μη συμμόρφωση της Ελλάδας με τη Συνθήκη της Λωζάνης (1923) και Παρισίων (1947) και κατηγορώντας τη χώρα μας ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.
Προσθέτει ακόμη ότι «ευχόμαστε το ζήτημα του καθεστώτος των νησιών του Αιγαίού μαζί με άλλα προβλήματα στο Αιγαίο να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων.
Δεν αποκλείουμε μεθόδους ειρηνικής λύσης μετά από κοινή συμφωνία, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης».
«Αποκαλύπτει», επίσης, ότι ο Erdogan πρότεινε στον Κυρ. Μητσοτάκη να υπάρξει διάλογος.
Όπως αναφέρει «όπως πρότεινε και ο πρόεδρός μας στις διαπραγματεύσεις με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη σε Ν. Υόρκη και Λονδίνο, η χώρα μας είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει όλα τα κανάλια διαλόγου, συμπεριλαμβανομένων και των διερευνητικών επαφών, με την Ελλάδα και να ανοίξει ένα νέο κανάλι διαλόγου για την Ανατολική Μεσόγειο»!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης