Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσκεψη της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δ. Μιχαηλίδου στη Φλώρινα

tags :
Επίσκεψη της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δ. Μιχαηλίδου στη Φλώρινα
Επίσκεψη της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δ. Μιχαηλίδου στη Φλώρινα
Επίσκεψη της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δ. Μιχαηλίδου στη Φλώρινα

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προστασίας Παιδιού - Παιδόπολη Φλώρινας, περιηγήθηκε σήμερα η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στην περιοχή. Η κ. Μιχαηλίδου, ενημερώθηκε από την διοίκηση για το έργο της κοινωνικής δομής, τα παιδιά που φιλοξενεί, τις ηλικίες τους, τις ελλείψεις προσωπικού, καθώς και τις επεμβάσεις που χρειάζεται για τη βελτίωση της υποδομής της.
«Μέλημα μας είναι να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, να αυξήσουμε την εσωστρέφεια της κοινωνικής δομής και τα παιδιά που ζουν εδώ να βιώσουν ένα ακόμη μεγαλύτερο πέπλο προστασίας και αναδοχής» τόνισε η κ. Μιχαηλίδου.
Σε ό,τι αφορά την απρόσκοπτη λειτουργία της δομής και την αδιάλειπτη παρουσία μονίμου προσωπικού, η κ. Μιχαηλίδου, σημείωσε, ότι «από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε προκηρύξαμε 314 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού για όλη την Ελλάδα». Επίσης, για τις συμβάσεις επικουρικού προσωπικού, που έληξαν το 2019, σημείωσε ότι «φροντίσαμε να ξαναβγάλουμε τέτοιες συμβάσεις ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην λειτουργία κοινωνικών στην χώρα». Παρ΄ότι υπάρχει πρόθεση για περαιτέρω ενίσχυση της δομής, επεσήμανε, ότι υπάρχουν δημοσιονομικοί φραγμοί, αλλά υποσχέθηκε ότι «θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας».
Σε ερώτηση για το τι θα γίνει με τους 10 νέους επιστήμονες που εργάζονται με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στην δομή, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τον επόμενο μήνα,  η υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση η δομή να μείνει χωρίς εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, εξήγησε, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ απευθύνεται σε νέους επιστήμονες που είναι άνεργοι δίνοντάς τους την ευκαιρία, μέσω της κατάρτισης στο δημόσιο, να αποκτούν εργασιακή εμπειρία για την διεκδίκηση μιας θέσης στην αγορά εργασίας και ότι δεν μπορεί  το πρόγραμμα να καταρτίζει τους ίδιους ανθρώπους όταν μάλιστα η ανεργία παραμένει σε υψηλά ποσοστά του 17%.
Η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι από τις επισκέψεις της  σε άλλες δομές του υπουργείου διαπίστωσε ότι οι  επιστήμονες που προσελήφθηκαν μέσω του ΟΑΕΔ έχουν δώσει μεγάλη βοήθεια, «έχουν δώσει φτερά σε έπαλλα από τα ιδρύματά μας» και όπως  χαρακτηριστικά ανάφερε «το  πρώτο μου μέλημα είναι γυρνώντας στην Αθήνα να συζητήσουμε με την διοίκηση του ΟΑΕΔ και την διοίκηση του υπουργείου  μου τι μπορούμε να κάνουμε για τους φορείς που έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη".
Από την ακριτική Φλώρινα η κ. Μιχαηλίδου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα της αναδοχής, για την οποία, όπως τόνισε, «συγκαταλλέγεται στις πιο άμεσες προταιρεότητές μας». Υπογράμμισε, ότι πολιτική επιλογή του υπουργείου είναι «να ενισχύσουμε την αναδοχή» και τόνισε λέγοντας ότι «έχουμε πάρα πολλά παιδιά που είναι σε ηλικίες από 4 έως 18 ετών και που σήμερα βρίσκονται σε κοινωνικές δομές». Υπογράμμισε, ότι «το καλύτερο για τα παιδιά μέχρι να ορθοποδήσει η φυσική τους οικογένεια είναι να ζήσουν με μια ανάδοχη οικογένεια».
Τέλος, διευκρίνισε, ότι  «η αναδοχή δεν είναι το προστάδιο της υιοθεσίας, αλλά είναι φιλοξενία και φροντίδα των παιδιών έως ο εισαγγελέας κρίνει ότι κάποια στιγμή μπορούν να μεγαλώσουν με την φυσική τους οικογένεια» και κατέληξε λέγοντας ότι «η αναδοχή  είναι μια πολύ μεγάλη πράξη αγάπης σεβασμού και όσο  μπορούμε πρέπει να την  προωθήσουμε σαν πρακτική».
Πριν ολοκληρώσει το πρόγραμμα της επίσκεψής της στην Φλώρινα, η κ. Μιχαηλίδου, επέστρεψε στην δομή και χωρίς κάμερες και δημοσιογράφους, συνομίλησε με καθένα από τα παιδιά. Το Κέντρο Προστασίας παιδιού - Παιδόπολη Φλώρινας φιλοξενεί 23 παιδιά, εννέα αγόρια και 13 κορίτσια από7 έως 18 ετών, ενώ συνεχίζει να στηρίζει οικονομικά και τρεις φοιτητές που μεγάλωσαν στην δομή. Επίσης, συγκαταλέγεται στις πιο παλιές κοινωνικές δομές της χώρας, αφού το ένα από τα δύο κτίρια του κέντρου χρονολογείται και λειτουργεί ως κοινωνική δομή από το 1906, ενώ το δεύτερο κτίριο από το 1926.   
Νωρίτερα, η κ. Μιχαηλίδου, επισκέφθηκε τον δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη, όπου ενημερώθηκε για τα θέματα της απολιγνιτοποίησης που αυτήν την περίοδο απασχολούν τον δήμο, ενώ στην συνέχεια είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Ιωάννη Κιοσσέ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης