Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι επόμενοι σταθμοί στο διπλωματικό μαραθώνιο του Μητσοτάκη - Στις 29/1 συνάντηση με Macron

tags :
Οι επόμενοι σταθμοί στο διπλωματικό μαραθώνιο του Μητσοτάκη - Στις 29/1 συνάντηση με Macron
Tο Νταβός αποτέλεσε ακόμη έναν σταθμό όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατύπωσε με έμφαση τις ελληνικές θέσεις σε ότι αφορά τα συγκεκριμένα ζητήματα
Στο διπλωματικό μαραθώνιο στον οποίο επιδίδεται η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός το τελευταίο διάστημα προκειμένου να διεθνοποιήσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας  και των όσων πράττει η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο, εντάσσεται και η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Υπό το πρίσμα αυτό, το Νταβός αποτέλεσε ακόμη έναν σταθμό όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατύπωσε με έμφαση τις ελληνικές θέσεις σε ότι αφορά τα συγκεκριμένα ζητήματα.
Σε κάθε περίπτωση, από την ελληνική πλευρά, δεν υπάρχει διάθεση να κλιμακώνει φραστικά όλη αυτή την ένταση αλλά είναι δεδομένο ότι κάθε φορά που απαιτείται, θα υπάρχει μια ξεκάθαρη απάντηση προς την πλευρά της Άγκυρας.
Το κυβερνητικό στρατόπεδο αποδίδει θετικό πρόσημο στον απολογισμό που κάνει για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ελβετία ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους στο Νταβός, σημείωσε ότι το γενικότερο κλίμα για την  χώρα μας αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ θετικό.
«Θα το εκμεταλλευτούμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, και γεωπολιτικά και οικονομικά.
Παράλληλα, αυτή η διπλωματική προσπάθεια της Αθήνας, φαίνεται να αποτυπώνεται και στην στάση της Γερμανίας όπως αποτιμά η ελληνική πλευρά καθώς διακρίνει μια «διόρθωση» της πολιτικής, από την πλευρά και της Angela Merkel και της Γερμανίας.
Στην κυβέρνηση διαβλέπουν ότι το λάθος, όπως θεωρούν, να μην βρίσκεται η Ελλάδα στο Βερολίνο εξομαλύνεται και με τα όσα λέγονται αλλά και με τα όσα πράττουν από την πλευρά του Βερολίνου.
Μαλιστα, εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα είναι παρούσα στις κινήσεις που θα ακολουθήσουν μετά τη διάσκεψη του Βερολίνου.
Το επόμενο διάστημα πάντως, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει τη δυνατότητα να δει την κ. Merkjel και μάλιστα, αυτό θα συμβεί δει δύο φορές, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου στο Μόναχο, θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο η οποία επίσης, θα βρίσκεται εκεί, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, στις αρχές Μαρτίου, οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στο Βερολίνο σε Αναπτυξιακό Φόρουμ για την πράσινη ενέργεια.
Την προσεχή Τετάρτη 29/1/2020, πάντως, ο κ. Μητσοτάκης, θα βρίσκεται στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Macron κι αυτό έχει τη σημασία του, καθώς η Γαλλία έχει στηρίξει πάρα πολύ την Ελλάδα στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου. Νωρίτερα, την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Πολωνία, καθώς θα βρεθεί στο Άουσβιτς μαζί με δεκάδες άλλους ξένους ηγέτες  για τις επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την απελευθέρωση των πολύπαθων κρατουμένων.
Στο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να ξαναπιάσει το «νήμα» με την Angela Merkel και να συσφίξει περισσότερο τις σχέσεις του με το εβραϊκό λόμπι και άρα με το Ισραήλ, ενώ στις 3 και 4 Φεβρουαρίου θα ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία και το Άμπου Ντάμπι.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης