Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία - Δύσκολη η συνάντηση Merkel - Erdogan

Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία - Δύσκολη η συνάντηση Merkel - Erdogan
Kόλαφος για την Τουρκία η απόφαση του νομικού συμβουλίου της Γερμανικής Βουλής πως τα δύο μνημόνια που υπέγραψε η Τουρκία με την Λιβύη είναι παράνομα
Κατηγορηματική ως προς την εξάντληση της τετραετίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη υπογραμμίζοντας ότι "δεν πιστεύει ότι θα γίνουν εκλογές".
Σε δηλώσεις της στον skai, η κα. Μπακογιάννη τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει την πολιτική της και μάλιστα όπως ανέφερε την εφαρμόζει νωρίτερα απ' ότι είχε υποσχεθεί προεκλογικά.
"Μετά βεβαιότητας έχουμε στρατηγική και ιεράρχηση στόχων" σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.
Αναφερόμενη στον σεισμό στην Τουρκία επεσήμανε πως "αν ζητηθεί βοήθεια από την γειτονική χώρα εμείς είμαστε έτοιμοι σε ελάχιστες ώρες να βρεθούμε εκεί όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός".
Ενώ, σχολιάζοντας την συνάντηση Merkel – Erdogan τόνισε πως δεν είχαν μια "εύκολη συζήτηση".
Όπως υπογράμμισε "πέρα των προσπαθειών να διατηρηθεί ένα ευχάριστο κλίμα – με δώρα κλπ – επι της ουσίας δεν ήταν μια εύκολη συζήτηση.
Η Merkel απ’ότι φαίνεται έδωσε στον Erdogan πολύ συγκεκριμένα μηνύματα.
Το βοηθάει στον προσφυγικό οικονομικά, πράγμα που και η Ελλάδα θυμίζω έχει ζητήσει να βοηθηθεί Τουρκία στο προσφυγικό έτσι ώστε να μειωθούν οι ροές των προσφύγων που έρχονται στην Ελλάδα και να υπάρξει έλεγχος μεγαλύτερος και αυστηρότερος".
Επιπλέον πρόσθεσε πως η απόφαση του νομικού συμβουλίου της Γερμανικής Βουλής είναι κόλαφος για την Τουρκία καθώς είναι μια γνωμοδότηση που ξεκάθαρα λέει πως τα δύο μνημόνια που υπέγραψε η Τουρκία με την Λιβύη είναι παράνομα, δεν μπορούν να ισχύσουν και την ίδια ώρα που η Merkel ήταν στον Erdogan βγήκε το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας με αυτή την ξεκάθαρη θέση.
Θέση πανομοιότυπη της Ελληνικής, της Ευρωπαϊκής και των ΗΠΑ. Δηλαδή οι Διεθνείς παίκτες στηρίζουν της Ελληνικές και Κυπριακές θέσεις.
Επιπροσθέτως ανέφερε πως "Η Ελλάς δεν θα δεχθεί καμία καταπάτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.
Ξεκάθαρα πράγματα, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και στην εξωτερική πολιτική όχι μόνο στις ανθρώπινες σχέσεις".

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS