Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ και Γαλλία απομακρύνουν τους υπηκόους τους από την Ουχάν, το επίκεντρο του κοροναϊού

ΗΠΑ και Γαλλία απομακρύνουν τους υπηκόους τους από την Ουχάν, το επίκεντρο του κοροναϊού
ΗΠΑ και Γαλλία σχεδιάζουν την απομάκρυνση του υπηκόων τους από την  πόλη Ουχάν τα ης Κίνας, που αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού.
Οι ΗΠΑ οργανώνουν μια πτήση τσάρτερ για την Κυριακή 26/1 προκειμένου να φέρουν πίσω στη χώρα τους Αμερικανούς υπηκόους και διπλωμάτες από την Ουχάν, γράφει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
Το αεροσκάφος, χωρητικότητας 230 επιβατών, θα μεταφέρει διπλωμάτες από το αμερικανικό προξενείο όπως και Αμερικανούς πολίτες και τις οικογένειές τους, γράφει η Journal, επικαλούμενη ένα πρόσωπο με γνώση της επιχείρησης.
Η Ουάσιγκτον έλαβε έγκριση για την επιχείρηση από το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, έπειτα από διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν τις τελευταίες ημέρες, συμπληρώνει η εφημερίδα.
Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν, επίσης, να κλείσουν προσωρινά το προξενείο τους στην Ουχάν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
 Εξάλλου και η Γαλλία σχεδιάζει να απομακρύνει τους Γάλλους υπηκόους, που έχουν εγκλωβιστεί στην Ουχάν, την οποία έθεσαν σε καραντίνα οι κινεζικές αρχές, για να αντιμετωπίσουν την επιδημία του κοροναϊού, γράφει η εφημερίδα South China Morning Post, επικαλούμενη ένα email που εστάλη από το γαλλικό προξενείο.
«Το γενικό προξενείο, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, σχεδιάζει να δημιουργήσει μια υπηρεσία λεωφορείων προκειμένου να επιτρέψει στους Γάλλους πολίτες... και τις Κινέζες και άλλων εθνικοτήτων συζύγους και παιδιά τους να ταξιδέψουν από την Ουχάν στην Τσανγκσά» αναφέρεται στην επιστολή, σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης