Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία και Βραζιλία υπέγραψαν 15 σημαντικές συμφωνίες για να εμβαθύνουν την οικονομική τους συνεργασία

Ινδία και Βραζιλία υπέγραψαν 15 σημαντικές συμφωνίες για να εμβαθύνουν την οικονομική τους συνεργασία
Η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο γιγάντων των αναδυόμενων αγορών
Ινδία και  Βραζιλία υπέγραψαν 15 συμφωνίες που στοχεύουν στη δημιουργία στενότερων δεσμών μεταξύ των δύο γιγάντων των αναδυόμενων αγορών σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα στην άμυνα, όπως ανακοίνωσαν οι ηγέτες των δύο χωρών.
Η πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi και ο πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro από τα μέσα κοινωνικά δικτύωσης χαιρέτισαν την στενότερη συνεργασία και τις συμφωνίες που υπεγράφησαν κατά την επίσημη επίσκεψη του δεύτερου στην Ινδία, σημειώνει το Reuters.
«Αρκετές συμφωνίες έχουν υπογραφεί σε θέματα υποδομής, δικαιοσύνης, επιστήμης και τεχνολογίας, γεωργίας, έρευνας πετρελαίου, εξόρυξης, υγείας, πολιτισμού και τουρισμού», σημείωσε ο Bolsonaro, προσθέτοντας: «Η εμπιστοσύνη του κόσμου στη Βραζιλία επέστρεψε».
Από την πλευρά του, ο Modi έγραψε: «Η Ινδία και η Βραζιλία επικεντρώνονται στην επέκταση της συνεργασίας στον τομέα της άμυνας», προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες μοιράζονται «τεράστιες συνέργειες» σε πολλά βασικά θέματα όπως το περιβάλλον και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Ξεχωριστά, ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας, Ernesto Araujo, υπογράμμισε ότι οι 15 συμφωνίες που υπέγραψαν οι δύο χώρες αντιπροσωπεύουν μια κίνηση «ενάντια στις δομές της παγκοσμιοποιημένης σκέψης».
«Η Βραζιλία ανεβαίνει για να είναι ένας μεγάλος ανάμεσα στους μεγάλους» συμπλήρωσε.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης