Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire: Καμία απειλή κατά της κυπριακής και της ελληνικής κυριαρχίας δεν θα γίνει ανεκτή

Le Maire: Καμία απειλή κατά της κυπριακής και της ελληνικής κυριαρχίας δεν θα γίνει ανεκτή
Γαλλία και Ε.Ε.στο σύνολο της έχουν σθεναρά υποστηρίξει την Αθήνα και την Λευκωσία έναντι αυτών των απειλών
Την θέση ότι ουδεμία απειλή κατά της Κυπριακής και της Ελληνικής κυριαρχίας στην Αν. Μεσόγειο θα γίνει ανεκτή, εκφράζει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno LeMaire.
Σε συνέντευξη του στην "Καθημερινή της Κυριακής” ενόψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Παρίσι, ο γάλλος ΥΠΟΙΚ προσθέτει ότι "τόσο η Γαλλία, όσο και η Ε.Ε.στο σύνολο της έχουν σθεναρά υποστηρίξει την Αθήνα και την Λευκωσία έναντι αυτών των απειλών”.
Ο LeMaire αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά παράλληλα επισημαίνει την πρόκληση να αποκτήσει σταθερή ανάπτυξη, να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και να επιδείξει "δημοσιονομική σοβαρότητα”.
Μάλιστα στο ερώτημα για μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η χώρα σεβάστηκε τον στόχο του 2018 και πρέπει να συνεχίσει έτσι, προσθέτοντας ότι "τα δημόσια οικονομικά της πρέπει να γίνουν περισσότερο βιώσιμα”.

Ο EastMed αποτελεί ευκαιρία

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ τονίζει ότι η Ευρώπη οφείλει να διαφοροποιήσει τις πηγές με τις οποίες καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες της, χαρακτηρίζοντας παράλληλα το φυσικό αέριο ως έναν "σημαντικό σταθμό” στην απεξάρτηση του ενεργειακού μείγματος από τον άνθρακα. Σύμφωνα με τον LeMaire η ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί ευκαιρία και ο αγωγός EastΜed αποτελεί μια επιλογή μέσω της οποίας μπορούν να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι.
Αναφορικά με την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Γαλλία στις 29 Ιανουαρίου για το Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, ο LeMaire θεωρεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός και το επιτελείο που θα τον συνοδεύει, θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει στους Γάλλους επενδυτές τις εν εξελίξει μεταρρυθμίσεις και τις επενδυτικές ευκαιρίες που συνδέονται με την πολιτική εκσυγχρονισμού της οικονομίας και των ιδιωτικοποιήσεων της νέας ελληνικής κυβέρνησης.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης