Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Χρήση δακρυγόνων και αληθινών πυρών κατά διαδηλωτών στη Βαγδάτη - 14 τραυματίες

Ιράκ: Χρήση δακρυγόνων και αληθινών πυρών κατά διαδηλωτών στη Βαγδάτη - 14 τραυματίες
Οι διαδηλωτές είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις δηλώσεις παρά τη δήλωση του κληρικού Moqtada al-Sadr ότι θα σταματήσει να συμμετέχεις σε αυτές
Ισχυρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών με τις δυνάμεις ασφαλείας στο κέντρο της Βαγδάτης προκάλεσαν χάος καθώς η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και πραγματικών πυρών στην προσπάθεια της να καταστρέψει τις σκηνές που έχουν στήσει στο κέντρο της πόλης οι διαδηλωτές.
Τουλάχιστον 14 διαδηλωτές τραυματίστηκαν στη Βαγδάτη κι άλλοι 17 σε πόλεις του νότου όπου πραγματοποιούνται κι εκεί διαδηλώσεις, σύμφωνα με πηγές από τις δυνάμεις ασφαλείας και τις υπηρεσίες υγείας.
Οι εκτεταμένες αντικυβερνητικές και αντί αμερικανικές διαδηλώσεις στο Ιράκ, συνεχίζονται ακόμη και μετά τις δηλώσεις του ισχυρού Σιήτη κληρικού Moqtada al-Sadr, που φέρεται να ασκεί τεράστια επιρροή σε εκατομμύρια ιρακινούς, ότι θα σταματήσει να συμμετέχεις στις διαδηλώσεις αποσύροντας έτσι τη στήριξή του στους διαδηλωτές.
Αυτό σημαίνει οτι οι διαδηλωτές δεν θα έχουν πλέον την προστασία των παραστρατιωτικών δυνάμεων που ελέγχει ο κληρικός, γεγονός που θα κάνει πιο βίαιες τις συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης