Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσημη επίσκεψη Erdogan στην Αλγερία - Στο επίκεντρο Λιβύη και οικονομικές συνεργασίες

Επίσημη επίσκεψη Erdogan στην Αλγερία - Στο επίκεντρο Λιβύη και οικονομικές συνεργασίες
Ο Erdogan συνοδεύεται από πολυμελή αντιπροσωπεία τούρκων επιχειρηματιών καθώς η Τουρκία είναι ο πρώτος ξένος επενδυτής στην Αλγερία
Στην Αλγερία για συνομιλίες με τον πρόεδρο Abdelmadjid Tebboune, μετέβη ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan.
Ο Τούρκος πρόεδρος θα παραμείνει στη χώρα για μια επίσκεψη 48 ωρών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει συνομιλίες και για το θέμα της Λιβύης, μια περιφερειακή κρίση στην οποία η Αλγερία θέλει να διαδραματίσει ρόλο μεσολαβητή.
Παράλληλα, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για μια οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών καθώς ο Tayyip Erdogan συνοδεύεται από μια πολυμελή αντιπροσωπεία τούρκων επιχειρηματιών καθώς η Τουρκία είναι ο πρώτος ξένος επενδυτής στην Αλγερία.
Τον Τούρκο πρόεδρο υποδέχθηκε ο Αλγερινός ομόλογός του με τους δύο ηγέτες να «επικεντρώνονται κυρίως σε διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος», όπως μετέδωσε το αλγερινό πρακτορείο ειδήσεων APS.
Οι λεπτομέρειες  ωστόσο του προγράμματος Erdogan στο Αλγέρι, πρώτο σταθμό στην αφρικανική περιοδεία του, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.
Ο Τούρκος πρόεδρος πάντως αποκάλυψε πριν από την αναχώρησή του, σε συνέντευξη τύπου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ότι «θα οργανώσουμε ένα οικονομικό φόρουμ στην Αλγερία όπου καταλαμβάνουμε την πρώτη θέση μεταξύ των ξένων επενδυτών»
«Θα συζητήσουμε, επίσης, τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μας, ιδίως στη Λιβύη» συμπλήρωσε.
Erdogan και Tebboune είχαν συναντηθεί την περασμένη Κυριακή και στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης του Βερολίνου για την κρίση στη Λιβύη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης