Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης: Προτεραιότητα η ενίσχυση των τουριστικών ροών στα νησιά που η εικόνα τους έχει πληγεί από το μεταναστευτικό

Θεοχάρης: Προτεραιότητα η ενίσχυση των τουριστικών ροών στα νησιά που η εικόνα τους έχει πληγεί από το μεταναστευτικό
"Δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα για κανέναν τουρίστα που επισκέπτεται τη χώρα μας", τονίζει ο Χ. Θεοχάρης
Ειδική καμπάνια για τη στήριξη των νησιών που αντιμετωπίζουν το μεταναστευτικό, σχεδίασε το υπουργείο Τουρισμού.
«Η ενίσχυση των τουριστικών ροών προς τα νησιά που η εικόνα τους έχει πληγεί από το μεταναστευτικό αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο μας σε συνεργασία και με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και για τον σκοπό αυτό θα ξεκινήσει άμεσα μέσω του ΕΟΤ καμπάνια ενδυνάμωσης της φήμης και της εικόνας των περιοχών αυτών, καθώς και προώθησής τους ως τουριστικών προορισμών», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews» ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.
«Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι κανένας Ευρωπαίος ή άλλος τουρίστας δεν συνδέει το όνομα μιας συγκεκριμένης περιοχής με το ζήτημα αυτό.
Αντίθετα, θέλουμε να δημιουργήσουμε εικόνες και εντυπώσεις, οι οποίες θα έχουν σχέση με τις μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες που κάθε γωνιά της χώρας μας προσφέρει», συμπληρώνει ο υπουργός.
Ερωτηθείς για το εάν το μεταναστευτικό έχει δημιουργήσει προβλήματα στην τουριστική κίνηση, ο κ. Θεοχάρης  απαντά «όχι»,  τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα για κανέναν τουρίστα που επισκέπτεται τη χώρα μας.
Υπάρχουν όμως μερικές  περιοχές, οι οποίες έχουν πρόβλημα εικόνας και σύνδεσης του μεταναστευτικού με τη δημόσια εικόνα τους.
Γι΄  αυτό από την πρώτη στιγμή προτείναμε και σχεδιάσαμε ειδική καμπάνια για τη στήριξη των νησιών που αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα».
Ακόμη, ο κ. Θεοχάρης επισημαίνει ότι υπάρχει σχεδιασμός για την προσέλκυση νέων αγορών, σημειώνοντας πως «έχουμε ήδη ανακοινώσει ένα στρατηγικό πλάνο για την προσέλκυση τουριστών από την Κίνα, για την οποία και έχουμε θέσει ως στόχο να φτάσουμε τους 500.000 τουρίστες το 2021.
Το πλάνο αυτό περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις, όπως για παράδειγμα την αναγνώριση των αδειών οδήγησης των Κινέζων τουριστών για τις ημέρες που επισκέπτονται τη χώρα μας, ώστε να μπορούν να κάνουν οδικό τουρισμό, έναν τουρισμό που προτιμούν σε μεγάλο ποσοστό».
Συμπληρώνει ότι « αντίστοιχα στρατηγικά πλάνα καταστρώνουμε για τις πιο μακρινές αγορές, όπως της Ινδίας, της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ».
«Μέσα από αυτή την διαδικασία αποσκοπούμε στη διεύρυνση του μείγματος των επισκεπτών που έρχονται στ χώρα μας».
 Για το εάν θα αλλάξει το πλαίσιο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, ο υπουργός αφού σημειώνει ότι το πλαίσιο αυτό εμπλέκει μια σειρά  από υπουργεία και πως πρόκειται για πολυσύνθετο ζήτημα με πολλές επιπτώσεις που πρέπει να εξεταστούν, υπογραμμίζει πως «εμείς από την πλευρά μας από την πρώτη στιγμή είπαμε πως έχουμε συγκεκριμένη πρόταση και τη θέτουμε στην κυβέρνηση συνολικά και ήδη συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό το προσεχές διάστημα να γίνει μια συντονιστική συνάντηση  ώστε να ληφθούν αποφάσεις».
Όπως αναφέρει, «προτείναμε για λόγους δικαιοσύνης και ίσου ανταγωνισμού την επιβολή τέλους σε όλες τις δραστηριότητες οι οποίες στην πραγματικότητα ανταγωνίζονται ευθέως» και «οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, τα μη κύρια καταλύματα και τα ξενοδοχεία βρίσκονται στην ίδια πλευρά του νομίσματος, καθώς οι άνθρωποι που θα χρησιμοποιούν είναι κατά βάση τουρίστες».
Ακόμη, δηλώνει ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου στην ηγεσία του υπουργείου, «γιατί ο ελληνικός τουρισμός έκλεισε μια χρονιά με πολύ θετικό πρόσημο, με αύξηση των εσόδων σε διψήφιο ποσοστό, την ίδια στιγμή που η αύξηση των επισκεπτών κινήθηκε σε μονοψήφια ποσοστά».
«Αυτό μας επιτρέπει να ατενίσουμε και το 2020 με αισιοδοξία», τονίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης