Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Credit positive για την Εθνική το swap των ομολόγων - Στα 515 εκατ. ευρώ το όφελος

tags :
Moody's: Credit positive για την Εθνική το swap των ομολόγων - Στα 515 εκατ. ευρώ το όφελος
Η συναλλαγή της Εθνικής θα στηρίξει τον δείκτη CET 1 κατά περίπου 135 μονάδες βάσης
Ως πιστωτικά θετικό (credit positive) αξιολογεί ο οίκος Moody’s το swap ομολόγων μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και του ελληνικού Δημοσίου.
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, το swap θα ενισχύσει την κερδοφορία και τα κεφάλαια της Εθνικής κατά 515 εκατ. ευρώ, ενώ θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της προσπάθειας για μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs).
Σύμφωνα με την Moody's η βελτίωση της κεφαλαιακής βάσης θα διευκολύνει τις προσπάθειες της τράπεζας στο μέτωπο της αντιμετώπισης των NPEs, ενώ θα απορροφήσει και τις δυνητικές ζημίες που μπορεί να υπάρξουν από το σχέδιο τιτλοποιήσεων.
Το όφελος των 515 εκατ. ευρώ ανέρχεται στο 72% της προ προβλέψεων κερδοφορίας της Εθνικής, ενώ θα στηρίξει τον δείκτη CET 1 κατά περίπου 135 μονάδες βάσης.
Επιπλέον εξασφαλίζει επαναλαμβανόμενα έσοδα από τόκους περίπου 85 εκατ. ευρώ το χρόνο από τα νέα ομόλογα που έλαβε και τα οποία λήγουν το 2050.
Τέλος, όπως σημειώνει η Moody’s, η ΕΘνική θα αξιοποιήσει το σχέδιο Ηρακλής βελτιώνοντας την ποιότητα ενεργητικού της.
Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι θα τιτλοποιηθούν πάνω από 6 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2020, και η ζημιά από τη συναλλαγή θα καλυφθεί κυρίως από τα έκτακτα κέρδη που θα αποκομίσει λόγω του swap.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης